iPon Hírek

KMIP: új titkosítási protokoll

Dátum | 2009. 02. 15.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Brocade, EMC, HP, IBM, LSI, Seagate és Thales új közös fejlesztésének, a KMIP-nek (Key Management Interoperability Protocol) köszönhetően a fontos adatok titkosítása valamint a kulcsok nyilvántartása egyszerűbbé válik.

"Ügyfeleink IT-környezetének komplexitása egyre nő és egyre nagyobb nyomás alatt vannak a vállalatok hogy megfeleljenek a szabványoknak és csökkentsék a kiadásokat." - nyilatkozta Mark Schiller a HP biztonsági igazgatója az IT Examiner-nek. "A KMIP-t azért fejlesztettük ki, hogy egyszerűsítsük a titkosítási kulcsok kezelését a nagyvállalati környezetekben is."

"A KMIP keretrendszer első kezdeményezői a HP, IBM, RSA/EMC és a Thales/Ncipher voltak. Céljuk az volt, hogy egyszerűbbé és átláthatóbbá tegyék a titkosítást a nagyvállalatoknál. Ez a négy cég több mint 25 biztonságtechnikai mérnököt vont be a fejlesztésbe. Később, 2007-ben csatlakozott a Brocade, LSI és a Seagate, valamint legutóbb a NetApp."

Schiller nyilatkozata alapján az új szabvány több réteget céloz meg, beleértve a tárolási, alkalmazási, adatbázis és fájl-rétegeket. Azt is hozzátette, hogy az új technológia implementálásához nem kell jogdíjat fizetni, így bátorítva a kis- és nagyvállalatokat a részvételben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Magrathea
2009.02.15. 18:48
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2009.02.17. 15:59
:ASD:SAD:SAD:A
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pikopeti
2009.02.17. 18:10
Ennek most volt valami értelme?
Mit nem hiszünk el? Hogy kifejlesztettek egy új protokollt? ÚRISTEN EZ HIHETETLEN.
Az a baj, hogy hiába írtok ide ilyen híreket, ezen a fórumon olyan alacsony a SZAKMAI színvonal (nem bántás, tény), hogy tele van ilyen hozzászólásokkal, ergo értelmetlen. Az itteniek 90%-ra csak játszik a gépen, azt se tudja mi másra jó még, aztán hozzászólni is csak játékkal kapcsolatban tud...
Vannak 30 éves protokollok, amiket nem törnek, ergo nem a protokollok a rendszerek gyenge pontjai adatbiztonság szempontjából, hanem pl. az emberi tényezők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!