iPon Hírek

Knol: a Google-féle Wikipedia

Dátum | 2007. 12. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Ha beütünk valamit a Google keresőjébe, akkor nagy valószínűséggel a Wikipedia oldalát is megtaláljuk az eredmények között. A keresőóriás minden bizonnyal felfigyelt erre, éppen ezért saját lexikonnal szeretnék bővíteni kínálatát.

A Google Knol szolgáltatásai alapból bárkinek engedi a tartalom írását, és a szerző megjelölhet egy helyet ahol a Google AdSense reklám helyet kap, így a vállalat a bevétel egy részét a szerző számára átadná. Az új oldal azonban több kérdést is felvet. Előszöris mivel a Google-nak érdeke a nagyobb látogatottság elérése, ezért a keresési találatok között jobb esélyekkel rendelkezne a Knol. Mindez a keresési találatokban unfair helyzetet teremtene.


A Google-nek egyelőre nem szándéka, hogy a Knol oldalakon található adatokat leellenőrizze, és nem is várja el, hogy minden ilyen oldal magas minőségű legyen. Ahhoz hogy ez a fajta szolgáltatás sikeres legyen, nagy közösségnek kell a Knol mellé gyűlnie. Ezt segíti elő, hogy a Knol-on szerkesztett oldalakért pénzt ajánl fel a vállalat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!