iPon Hírek

Kojima elment a Konamitól... nyaralni?

Dátum | 2015. 10. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A New Yorker a minap közölt egy cikket, melyben azt írja a lap, hogy Hideo Kojima október 9-én végleg elhagyta a Konamit. Kojima közel 30 évig dolgozott a kiadónak, hiszen 1986-ban csatlakozott, és készítette el az első Metal Geart. A New Yorker úgy tudja, október 9-én még egy utolsó, nagy búcsúbulit tartott a Kojima Productions, ami a beszámolók szerint vidám, de meghatott hangulatban telt el. Érdekes, hogy a lap szerint Kojima elutasította az interjúkérelmet, ugyanis "még jogi kötelezettségei vannak az előző munkaadójánál". Amiből legalábbis azt lehet kivenni, hogy Kojima tulajdonképpen megerősítette, hogy elhagyta a céget. A New Yorker szerint a legendás dizájner a szerződésének megfelelően decemberig nem dolgozhat konkurens játékkészítő vállalatnál. Nem sokkal később azonban a Tokyo Sports beszélt a Konami egyik képviselőjével, aki hivatalosan azt nyilatkozta, hogy Hideo Kojima továbbra is a Konami alkalmazásában áll, csak éppen szabadságra ment. A cég képviselője tagadja, hogy Kojima távozott volna: "Jelenleg Kojima és a fejlesztőcsapat befejezte a Metal Gear Solid V-öt, és hosszabb időre szabadságra mennek. A konzoljátékok fejlesztése jellemzően nagyon hosszú ideig tart, mely során a csapat komolyabban elfárad, így megszokott, hogy egy-egy nagyobb projektet követően az alkalmazottak hosszabb szabadságra mennek." Amikor Kojima búcsúbulijáról kérdezték a Konami képviselőjét, csak ennyit mondott: "Nem tudjuk, hogy mi volt ez."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. perneki
2015.10.20. 14:18
Hát erre a kommentem csak az hogy "HMM". Valami kavarodás van tuti a konaminál lehet fele a vezetőknek nem akar konzolt, fele meg mutatja az értékeléseket, eladásokat hogy kell, vagy ez is csak 1 kamu pletyka. "Jelenleg Kojima és a fejlesztőcsapat befejezte a Metal Gear Solid V-öt, és hosszabb időre szabadságra mennek." aha, azért van concept art az utolsó episode-ról ami lezárja a történetet és kiadták a "többet fizetek a játékért mert nem kapok semmit" embereknek mert befejezték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ashface
2015.10.20. 14:19
Hajjajj, kíváncsi vagyok mi minden folyhat a háttérben, a Konami vetít össze-vissza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii perne...
2015.10.21. 07:55
És miért fizetnék néhány concept art-ért, ha a neten mind megnézhető, ill. letölthető? Nem vagyok a kalózkodás reklámozója, de aki megérdemli (jelen esetben Konami), az megérdemli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!