iPon Hírek

Kojima és az emberi természet

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Hideo Kojima egy új játéksorozaton dolgozik, ami az emberi természet legalapvetőbb jelenségeivel foglalkozik majd, úgy mint a szeretet és a családalapítás. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezen elgondolás nyomán született-e a Project Ogre, vagy az valami teljesen más, de idővel ez is kiderül majd. Azt mindenesetre tudjuk, hogy az új sorozat egészen más problémákat feszeget majd, mint a Metal Gear széria.

@VG24/7
"Nagyon sok való világot érintő probléma van, amivel foglalkozni szeretnék. Az egyik ok, amiért folytattam az MGS sagát, hogy lehetőséget adott nekem az új ötleteimet kibontakoztatni. Most, hogy egy új sorozatot indítok, ebben egészen más problémákat kívánok felszínre hozni. Ez teljesen természetes, hogy az ötvenedik életévem felé közeledve más témákat szeretnék megközelíteni, egyre inkább az emberi dolgok felé fordulva, mint a szeretet, család és hasonlók."

Kojima jelenleg a Project Ogrén dolgozik gőzerővel, mely a Metal Gear Solid: Peace Walker óta az első igazi nagy játéka. Korábbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy a PO valamilyen tabu témát dolgoz fel, a CVG-nek adott interjújában pedig azt mondta, hogy mindez egy történet részeként jelenig meg, nem pedig erre fókuszál az egész játék.

"Nem arról van szó, hogy célom volt, hogy egy tabu témát feszegessek, hanem egyszerűen csak annyi a dolog, át kell lépnem egy bizonyos határt ahhoz, hogy elmesélhessem ezt a történetet.

Rébuszokban beszél, mint mindig... :)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. HUFEUR
2012.06.06. 16:31
Ha Kojima, akkor első napos vétel.
Amúgy ez az a tabu téma, hogy valami gyerekgyilkosság vagy valami hasonló?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. patrik2991
2012.06.06. 17:05
Hol van ebben rébusz már nem azért a huszasért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2012.06.06. 17:21
patrik2991: Te ki tudsz venni valami konkrétumot is abból amit mondott? Mert Kojima mondott is valamit, meg nem is, és nem először csinálja ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2012.06.10. 03:49
én értettem, viszont elég sok játékát,a sinto-t, sci-fit romantikus drámákat kell ahhoz még átélni, hogy mire is gondolhat valójában
Szerintem így: -Mire megy ki az emberi lét forma; valójában mi a célja?
Ez már önmagában tabu, ahogy a második világháború emberirtásai is, lássuk be nem egy holokausztról lesz szó. Ez a felett álló témáról, ami már alapjaiban is megrengetné az emberi társadalmat. Puntty.
-Köntörfalban nekem ennyi jött le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2012.06.11. 08:32
Szerintem egy sims jellegű életszimulátor lesz, ahol Raidennel kell felneveli Rose-al közös gyermeküket. Csak ezt tudom elképzelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!