iPon Hírek

Kojima szeretné átadni a Metal Gear széria vezetését

Dátum | 2014. 02. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Hideo Kojima, a Metal Gear Solid rendezője elmondta, hogy szeretne búcsút venni a Metal Gear szériától, hogy másfajta játékokra koncentrálhasson, de eddig még nem találta meg az alkalmas személyt maga helyett, akinek átadhatná a stafétát. A Game Informernek adott interjúban elmondta, hogy franchise kézben tartása nem könnyű, és attól tart, hogyha valaki más kezelné, akkor ugyanaz történne, mint az Alien szériával, azaz a minőség szenvedne kárt. Kojima egy konyhához hasonlította a cégét, ahol ha lecserélik a főszakácsot, megváltoznak az ízek. "A franchise általában nyitottabb lesz, mint az Alien esetében. Őszintén szólva már akartam valami hasonlót tenni, csak hogy megváltoztassam. Nem is tudom, néha lehet, hogy nehéz a széria terhét hordozni. Nehéz kezelni a franchise-t. A Metal Gear Rising Revengeance, ami egy spin-off volt, viszont szerencsére jól sikerült. Szeretnék kilépni a Metal Gear a produceri szerepköréből, és más játékoknak szentelni magam. Eddig ez nehéznek bizonyult."
Kojima azzal folytatta, hogy szerinte az Aliens (A bolygó neve halál) pozitív példája volt annak, hogy egy szériához új rendező érkezett. Sajnos az ő helyzetük inkább a Terminátorra emlékeztette, ami szerinte már nem volt jó, miután Cameron otthagyta. Kojima már korábban is felvetette, hogy átadja a szériát, már a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsra is azt mondta, hogy az lesz az utolsó darab, ami a vezetésével készül, de a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes és a The Phantom Pain kedvéért mégis visszatért. Nem akarja azonban, hogy úgy emlékezzenek rá, hogy ő a "Metal Geares csávó", és valami egészen más jellegű darabot szeretne fejleszteni. A játékiparon belül maradva olyan játékokat akar készíteni, amelyek vagy indie-jellegűek, vagy nagy költségvetésűek, de nagyban különböznek az MG szériától. A játékiparon kívül pedig a filmkészítés, vagy a regényírás érdekelné még. "Majdnem 50 éves vagyok, így nincs már sok időm. Ha bakancslistát akarnék készíteni, az nagyon hosszú lenne. A korom miatt kezdek azokra a dolgokra gondolni, amiket még meg kell tennem, mielőtt meghalok." A Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes március 21-én fog megjelenni PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Shinjiii
2014.02.05. 17:41
Mintha olyan hamar bekövetkezne az, hogy feldobja a talpát... Ám igaza van, minden ember fejében több ötlet is lappang (elég a regényírókra gondolni), hadd csinálja amit akar. De mint a következő részek figyelemmel kísérése nem lenne indokolatlan, azért csekkolja le néha.

Utólag megfogalmazódott bennem az, hogy talán túl magasra tette a mércét az ötödik résszel, és tart tőle, hogy nem tudná felülmúlni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2014.02.05. 18:41
Kedvenc sorozatom a Metal Gear Solid széria, de úgy vagyok vele, hogy mindegy mi fog történni. Minimum 4 nagyon jó játékot már köszönhetünk Kojima-nak, ha átadja a szerepét másnak és az elrontja a széria folytatásait akkor is kaptunk eleget. Persze örülnék neki, hogyha folyamatosan jönnének a jobbnál jobb részek, de azért MGS10-nél már lehet én is unnám, Kojima inkább csináljon valami mást, ha fele olyan jó lesz, mint az MGS, akkor én már vevő vagyok rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Mxr261
2014.02.05. 19:09
Na ne, akkor inkább fejezzék be a sorozatot, nem kell ezt is elrontani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dragon83
2014.02.05. 19:44
Jaj, Kojima már a 4-nél, sőt talán már a 3-nál is elmondta ezt. Ez már csak ilyen betanult szövet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.02.06. 07:42
Volt a Peace Walker is, szóval nem csak 4 részt köszönhetünk neki, meg a Portable Ops is (?), de az szerintem nem sikerült túl jól. Nem örülnék, ha befejeződne a MGS, de én elengedem Kojimát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog drago...
2014.02.06. 12:48
Tevedsz,ezelott azt mondta,hogy lelkileg valsagban van,mert uj hatarokat feszeget
Az elott mondta,hogy abbahagyja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.02.06. 17:45
Pedig Kojima számomra pont a Metal Gear-es fickó és többet tett le az asztalra mint bármelyik más (játék) rendező.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!