iPon Hírek

Kojima Zone of the Enders 3-at ígér

Dátum | 2009. 10. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Metal Gear atyja, Hideo Kojima stúdiójának blogoldalán biztosított minden rajongót, hogy nem hiába vár a következő Zone of the Endersre. "Időpontot nem ígérhetek, de annyit igen, hogy lesz folytatás."

A címben nevezett játékot nevezhetjük Koijima "másik" szériájának. Aki még nem hallott róla, annak dióhéjban annyit tudunk mondani, hogy egy erősen anime stílusú röpködős-űrmechás akciójáték. Igaz elég kitartó közönséget faragott magának az első két PS2 exkluzív rész, mégsem érhetett a Metal Gear Solid sikerének közelébe. Kojima szerint a második játék, a Zone of the Enders: the 2nd Runner bukása teljes egészében az ő hibája volt.

"A kiadás időpontjának meghatározásába hiba csúszott, így a the 2nd Runner, csak közepesen produkált, nem hozta a tőle várt számokat" - vallotta be Kojima. "Minden az én producerként elkövetett hibámra vezethető vissza. Ha akkor nem szúrom el a kiadás dátumát, akkor a játék most a Kojima Productions nagy címe lehetne az MGS után, és rendre folytatódott volna a széria."

A sorozat újraélesztésével javítani kíván tehát a mester. "Úgy érezzük, hogy ha most megcsináljuk, ezúttal beüt a siker. Már meg is van a fejemben a terv a játékra és a terjesztésre is. Igaz még nem tudjuk, hogy majd zöld utat kap-e. A Kojima Productions gyártósorai eléggé tele vannak most."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!