iPon Hírek

Költözés régiről újra: Mit hagyunk magunk mögött?

Dátum | 2013. 09. 26.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Számos játéknál él egy olyan opció, hogy a PS3/Xbox 360-as játékunkat egy kis ráfizetéssel átvihetjük az új generációra. Erre példa az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4 és a Call of Duty: Ghosts. 10 dollár/euró körüli áron ejthetjük meg a váltást, ám arról még nem volt szó, hogy ennek lehet árnyoldala is. Néhány játékban ugyanis nem tudtok 100%-ig mindent átmenteni majd! A Battlefield 4 és a Cod: Ghosts október 29-én, illetve november 5-én jönnek majd ki jelen generációra, amit november 15-én a PS4, november 22-én pedig az Xbox One változat követ. A multiplayerben való haladásotok teljes mértékben átmegy majd, ám az EA és az Activision megerősítette, hogy az egyjátékos állásotok ott marad majd a régi gépen. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a két játéknak nem a single rész a legfontosabb eleme. Az Assassin's Creed esetében viszont már nehezebben elnézhető ugyanez, márpedig ott is marad a single rész, ezt a Ubisoft már meg is erősítette, a multiról pedig még nem is szóltak semmit. A többi játéknál, amik később jelennek meg, ez a probléma már kevésbé releváns (a külföldiek számára, mert nálunk ugye még novemberben sem lesz PS4 vagy Xbox One). A Ubisoftos Watch Dogs például egyszerre jön ki PS3-ra és PS4-re, így a két konzolgyártó világtérképén élőknek már nem kell váltogatással vesződniük. Ami minket illet, az alapvetően single játékoknál lehet, hogy jobban járunk, ha várunk, amennyiben újgenerációs változatot akarunk valamiből. Nem gondoltuk volna, hogy ennyi gondot jelent majd a költözés a keresztgenerációs játékoknál, de most hogy tudjuk, érdemes ezzel is számolni, ha játékokat akarunk a fa alá tenni. Legalább ami átvihető, azzal nem lesz sok dolgunk, ezt demonstrálandó készült egy videó is, amiben megmutatják néhány egyszerű lépésben, a PS3-ból a PS4 világába való átmenetelt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. 5hR3kY
2013.09.26. 22:50
Én azért arra jobban kíváncsi lennék hogy az eddigi birtokomban lévő PlayStation Network-ön vásárolt digitális tartalmakat is át lehet-e majd vinni? Illetve lesz majd az hogy Gaikain keresztül lehet a PS3 címeket tolni, azt hogy oldják meg ha nekem itthon már van egy retail (dobozos) példány belőle? Vagy a hajamra kenhetem egyszerűen mindet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea
2013.09.27. 00:34
Hát, mivel nem megoldott másként a visszafelé kompatibilitás, csak gaikai-jal (így tudtak faragni a gép árából), így javasolt megtartani a PS3-at is sztem. Nálunk kb. a PS3 beköltözik a hálóba, PS4 elfoglalja a nappalit. Aztán ha valami Move-os ökörködést akarunk, akkor áthozzuk. Jobbat nem tudok sajna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fratello
2013.09.27. 09:22
Az már kiderült hogy maga a PS3-as PSN account "átvihető-e" PS4-re, vagy ott kell egy újat csinálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.09.27. 10:28
Pacman: A Move úgy tudom hogy kompatibilis lesz a PS4-el, úgyhogy max. egy kamerát kell szerválni hozzá. Én nem fogom megtartani a PS3-at, de PS4-be sem fogok beruházni. Majd a PS3-at eladom, és az árát PC-re költöm. Annó azért választottam a PS3-at mert ingyen multi volt rajta. A PS4-nél ez kiesik, úgyhogy nálam bukott az egész, én nem fogok fizetni a multis játékért. Ráadásul PC-re az elmúlt fél évben olyan áron vettem olyan mennyiségben játékokat, hogy én kérek elnézést.

Fratello: Az Account átvihető, ezzel is reklámozták hogy most is köthetsz Plus-t és majd átviheted PS4-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2013.09.27. 13:22
A Move természetesen megy majd PS4-gyel, de a meglévő PS3-as lemezes Move gamjaim már nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!