iPon Hírek

Költségcsökkentést tervez a Telenor

Dátum | 2011. 01. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A távközlési cégekre tavaly kivetett különadó három évig marad érvényben - erről biztosította a miniszterelnök a szektor szereplőit - mondta egy tegnapi sajtóbeszélgetésen Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. néhány napja kinevezett vezérigazgatója. A Telenorhoz hasonló, tőzsdén jegyzett cégnek ez az előrejelezhetőség, kiszámíthatóság nagyon fontos, többek között a beruházásaik ütemezésénél.

A vezérigazgató emlékeztetett, a különadó miatt beadvánnyal éltek az Európai Bizottságnál. Laska azt is elmondta, hogy a Telenor Magyarország megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja csökkenteni költségeit. A társaság megpróbál kedvezőbb árakat elérni a beszállítóinál és hatékonyabban működni. A cég ugyanakkor folytatni kívánja a kilátásba helyezett hálózatcseréjét, amit az adatmennyiség növekedése és a gyorsabb továbbításuk iránti felhasználói igény követel meg.

Laska a Napi Gazdaság kérdésére elmondta, hosszú távra rendezkedik be Magyarországon, információink szerint több mint három évet tervez a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozíciójában. (Laska előtt mintegy fél tucat vezetője volt a bő másfél évtizedes múltra visszatekintő Pannonnak, illetve Telenornak.) Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a menedzsmentben lehetnek változások. A vezérigazgató annak lehetőségét is meglebegette, hogy a Telenor Magyarország kínálatában is megjelenik az iPhone, de ehhez megfelelő árak kellenek, bár úgy látja, az androidos készülékek egyre népszerűbbek. Arra a kérdésre pedig, hogy egyes Telenor-márkák kapcsán lát-e okot a változtatásra, Laska elmondta, korai lenne még dönteni: sikernek vagy kudarcnak tekinthető-e a djuice és a Red Bull Mobile szereplése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. NeoX
2011.01.26. 00:14
A kiszervezés mindíg szívás/lustaság az anyacégek részéről, djuice és a Red Bull Mobile Telenor márkán kívűl helyezése butaság volt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fecaa
2011.01.26. 10:40
Pl. így tudja a különadó miatti hiányát kompenzálni:
Elbocsát dolgozókat (ktg csökkentés), vagy árat emel az ü.feleknél, de akkor nem lesz versenyképes, tehát marad az előbbi: tehát munkanélküliség nő.

Ennyit érnek el a különadójukkal, hogy még több m.nélküli lesz.
Így a közös kassza kicsit kövérebb, amit oda lehet adni a segélyen élőknek.

Eredmény: A segélyesek jobban élnek, a normális dolgozókat meg kivágják, szuper, hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. baatar
2011.01.26. 11:42
Kedved Fecaa!!
Képzeld elbocsátottak 5 év után magas keresetem volt hiába ennek ellenére 70 ezer Ft-ot kaptam 3 hónapig ugyanis ez a legmagasabb összeg és időintervallum ami jár,majd 3 hónapig 40ezret kaptam.Ugyan ez a helyzet 10 év munka után is.

Más átlagkereset mellett (80ezer)minden hónapban 45 jár majd csökken.
segélyesek hajrá!
Mielőtt írsz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fecaa
2011.01.26. 12:16
Mielőtt gondolkodsz baatar:
A tartós segélyesekre gondolok (kisebbség vastagon-pl.), nem rád, az átmeneti helyzetű, elbocsátás előtt állókra, mint te, ugyanis te nem kapod utána végig alanyi jogon azt a pénzt.

Tehát én pont a te oldaladon állok, h. miért is bocsátottak el??
->
Mert fenntarthatóság felé igyekeznek a cégek, ami úgy se lesz, mert ha minden egyre drágább, akkor csak a dolgozókon lehet (létszámuk csökkentésével) spórolni, gépesítenek mindent, azt csak 1x kell megvenni és megtérül.
Tehát ahonnan lehet az embert elpaterolják, pedig a fejlett országokban egyre kevesebb az újszülött, és még ennek a kevés embernek se tudnak állandó munkát adni-más tészta a túlnépesedés, azt olyanok okozzák ,akik segítségre szorulnak, tehát "hasznot nem termelnek"-más kérdés, hogy kis kezdő segítséggel lehet h tudnának termelni élelmet (pl Afrikában).

Régen bezzeg elvitték a kmk-kat, ha nem dolgoztak ,ma meg elküldenek a munkahelyről, vicces.

Ha 0% lenne a m.nélküliség, akkor az infláció emelkedne, mert mindent megvennének, romlana pl. a forint, elértéktelenedik, tehát az ÁRAK szükségszerűen NŐNEK, nő a létbizonytalanság.
Ha ktg csökkentés van, akkor meg nő a munkanélküliség-elbocsátás, a többi dolgozó fizetésének csökkentése, tehát a kevesebb 1 főre jutó pénz miatt nő a létbizonytalanság.


Na ezeket nem hangoztatják az ingyen fogható tv-ken, mert akkor rájönne mindenki, h mekkora 22-es csapdája az egész kapitalizmus.

Ha sikerül is (bár nem látom)új munkahelyeket teremteni (látom, azon vannak a külön adók miatt a cégek(-itt a te példád is),sőőőt ellenkezője!!), akkor ahogy írtam, nőni fog az infláció, több pénzt kell forgalomba bocsátani, ami mellesleg ADÓSSÁG NÖVEKEDÉS ÚTJÁN valósul meg.
Az egész rendszer a székfoglalós játékhoz hasonlít, és ez a gáz!
Örök érvényű: hatékonyság <-> jólét ...a 2 együtt nem megy, ez van.

Sztem csakis a megfelelő újraelosztás lehet megoldás, amit az 1 kulcsos adó NEM támogat!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!