iPon Hírek

Költséghatékony 802.11ac router a TP-Link-től

Dátum | 2014. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A TP-Link standját a Computex alkalmával már szemügyre vettük, sőt, az érdekesebb termékeket csokorba is szedtük. Volt a standon két igazán különleges csúcsrouter, amelyek szerepelnek az említett hírben, most azonban egy újabb routerről hullott le a lepel, ami ugyan nem csúcskategóriás, cserébe viszont szélesebb rétegek számára is elérhető.
Az Archer sorozatot erősítő Archer C2-es útválasztó AC750-es minősítést kapott, ami annyit jelent, hogy 802.11n, illetve 802.11ac tartományon belül egy időben maximum 733 Mbps-os maximális kombinált adatátviteli sebességet kínál. A termék az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 433 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig 300 Mbps-os maximális vezeték nélküli adatátviteli sávszélességet biztosít a különböző WiFi eszközök számára.
A mindennapi feladatok elvégzésére bevethető a 2,4 GHz-es hálózat, míg a sávszélességre érzékenyebb feladatokat – mint például az online játékok és a videostreamek – ezzel egy időben gond nélkül kiszolgálhatja az 5 GHz-es hálózat. Az útválasztó 2,4 GHz-en és 5 GHz-en is képes egy-egy vendéghálózat kiszolgálására, valamint arra is ad lehetőséget, hogy a WiFi támogatást egyszerűen és gyorsan letiltsuk vagy engedélyezzük. A sorban természetesen WPS és WDS Bridge támogatás is helyet kapott.
Az új router két darab külső, állítható, de akár le is csavarozható antennával érkezik, amelyek stabil jeltovábbítást és nagy lefedettséget biztosítanak. A körantennák minden irányban továbbítják a rádiójelket. Az antennák RP-SMA foglalatra csatlakoznak.
A vezetékes hálózatot használó eszközöket négy darab Gigabites Ethernet port szolgálja ki, de a sorból a Gigabites WAN port sem hiányzik. A router hátulján egy USB port is helyet kapott, ami adattároló tartalmának megosztására éppúgy alkalmas, mint nyomtató megosztására. Az adattárolón található tartalmakhoz a helyi hálózaton keresztül éppúgy hozzáférhetünk, mint távolról, FTP kapcsolaton keresztül.
A 230 milliméter széles, 144 milliméter mély és 35 milliméter magas router számos hasznos szolgáltatással érkezik, valamint szülői felügyelet funkciót, illetve tűzfalat is kínál. A termék igény szerint helyi hálózatból és távolról egyaránt kényelemesen konfigurálható. A router VPN, Dynamic DNS, IPv4/IPv6 és QoS támogatást egyaránt kínál, ahogy az a gyártói weboldalról is kiderül. A TP-Link újdonsága rövidesen mindenhol elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az ára pedig 20 ezer forint környékére várható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tixem
2014.06.17. 15:23
20 ezer - költséghatékony

nem jött ár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enno
2014.06.18. 12:04
Design tekintetében , háát , mintha egy másik gyártót látnék na de mind1 ha működik jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!