iPon Hírek

Költséghatékony CPU hűtőt dobott piacra a Scythe

Dátum | 2014. 07. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Megérkezett a Scythe legújabb processzorhűtője, amellyel a gyártó ezúttal nem az abszolút felsőkategóriás megoldások piacát, hanem a belépőszintet veszi célba. A Tatsumi névre hallgató processzorhűtő klasszikus torony formátummal rendelkezik és egyetlen ventilátort alkalmaz, árcéduláján pedig tudásához képest meglehetősen vonzó összeg szerepel.
A 450 grammos Tatsumi 102 x 146 x 83 milliméteres mérettel bír, és az adott árkategórián belül elhelyezkedő átlagos processzorhűtőknél jobb teljesítményt kínál. A termék a Scythe fejlett technológiáinak köszönhetően hatékonyan vezeti el az adott processzor által termelt hőt, ezalatt pedig zajszintje is kedvezően alakul. A nikkelezett réz talpazaton összesen három darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső halad át, amelyek "U" alakúak. A hőcsövek alumínium lamellákhoz továbbítják a hőt – a lamellák esetében a M.A.P.S. (Multiple Airflow Pass-Through Structure) technológiát alkalmazták a minél jobb hőátadás biztosításának érdekében, illetve azért, hogy a turbulenciát csökkentsék.
A hűtőtömb előtt egy 92 milliméteres átmérőjű Glide Stream ventilátor lapul, amely a PWM támogatás jóvoltából a pillanatnyi terhelésnek megfelelően változtathatja üzemi fordulatszámát. A percenkénti 300-as és 2500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemelő ventilátor 6,70 és 55,55 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, zajszintje pedig ezzel egy időben 7,2 dB(A) és 31,07 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátor siklócsapágyat használ.
Az új processzorhűtő a H.P.M.S (Hyper Precision Mounting System) rögzítő mechanizmusnak köszönhetően egyszerűen és gyorsan felszerelhető a legmodernebb processzorfoglalatokra is. Az újdonság az Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366/2011-es processzorfoglalatokkal éppúgy kompatibilis, mint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalatokkal.
A Tatsumi csomagjában hővezető paszta, szerelési útmutató, szerelési anyagok, és a szerelés elvégzéséhez szükséges kulcs egyaránt jelen lesz. A termék már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 21,6 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. filegy
2014.07.22. 17:47
TX3 ellen beszállt Scythe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2014.07.23. 08:07
Felőlem a kivetni valói ettől a gyártótól: pl. a paszta kivitelezése; egy zacskó miből csak úgy előbuggyan a felhordandó hővezető anyag, s utána a kézmosás se elég , a nehézkes illeszkedés magánál a felszerelésnél, de amúgy hatékonysága miután eleget térdepeltél előtte mert biztos rossz voltál; felemelő elégedettség tölt el h mégis megérte gürcölést ezaz alattomos jószág. :3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. filegy peti1...
2014.07.23. 10:39
A paszta csomagolása tényleg csúnya, és nemtörődömségre vall. De a felszereléssel nem volt gondom sose (Mugen2), pedig sokan panaszkodnak. Szerelőablakon keresztül le,fel szereltem már a hűtőt.
Most az új géphez meg Mugen helyett Ashura lesz. Engem nagyon megfogott a márka. Abszolút bestbuy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!