iPon Hírek

Költséghatékony GeForce GTX Titan folyadékhűtő blokk

Dátum | 2013. 05. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Alphacool egy meglehetősen szokatlan, rendkívül érdekes koncepciót alkalmaz legfrissebb folyadékhűtő blokkjának elkészítéséhez, amelynél nem csak a remek hűtőteljesítmény biztosítása, de az előállítási költségek alacsony szinten tartása is fontos szempont. A gyártó első, rendhagyó felépítéssel érkező, költséghatékony folyadékhűtő blokkja az NVXP Titan nevet viseli és ahogy az a nevéből már kiderült, az Nvidia egy GPU-val ellátott csúcskártyáját veszi célba. Az új, teljes értékű megoldásnak minősülő, azaz a GPU mellett a VRM áramkör és a memóriachipek hűtését is biztosító folyadékhűtő blokk nagyon szokatlan felépítéssel érkezik. A blokk tetejét rozsdamentes acélból készítették a vállalat mérnökei, aljához pedig acetált használtak, ami általában a folyadékhűtő blokkok felső borításánál szokás alkalmazni.

A nagyméretű acetál lap a melegedő komponensek feletti részeken rézből készült betéteket is tartalmaz, amelyeknek hátoldalán minden bizonnyal mikro csatornák futnak. Ezek a rézből készült betétek a GPU, a memóriachipek és a VRM áramkör komponensei felett húzódnak. A szokatlan anyagfelhasználással készített folyadékhűtő blokk a gyártó törekvéseinek köszönhetően költséghatékony megoldásnak minősül, ez a költséghatékonyság pedig az ajánlott végfelhasználói árban is jelentkezik. Az NVXP Titan folyadékhűtő blokk a tervek szerint mindössze 70 fontba kerül majd, azaz 5-10 fonttal olcsóbb lesz, mint az Nvidia Titan videokártyájához készített legolcsóbb teljes értékű folyadékhűtő blokkok. Ha az újdonságot a felsőkategóriás folyadékhűtő blokkokkal vetjük össze - persze csak ár tekintetében -, akkor már akár 40 fontos különbséget is tapasztalhatunk.

Az új folyadékhűtő blokkot már tesztelik. Az egyelőre nem tudható, hogy a termék pontosan mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Azt azért érdekes lesz látni, hogy a szokatlan felépítéssel rendelkező újdonság hűtőteljesítmény tekintetében mire lesz képes a költséghatékony, illetve a felsőkategóriás GeForce GTX Titan folyadékhűtő blokkokkal szemben. Mert ugye az ár messze nem minden, főleg egy olyan kártyánál nem, ami hőmérsékletétől függően állítgatja az órajeleit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Mark96
2013.05.19. 20:25
Hát de mindegy .. aki 300 ezerért vesz kártyát annak biztos h mindegy a 20 ezer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2013.05.19. 21:23
Látszatra rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. _DiEGO_
2013.05.19. 23:24
Hááát aki 300K Ft-ért vesz karit , az azt is elvárhatja , hogy azon vízhűtés ott legyen , vagy a legbrutálabb levegős ...
vagy rosszul érzem a lényeget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.05.20. 00:16
Biztos van/lesz gyári vizes Titán is, persze +100k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kirrr
2013.05.20. 11:36
Az EVGA ráfeküdhetne egy full cover blokkra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2013.05.20. 13:46
Mark96 - tévedés, 1 forint is 1 forint, teljesen mindegy mennyi pénzed van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mandris90
2013.05.22. 09:05
rengeteg illesztés kiváncsi vagyok mikor kezd el vmelyik ereszteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.05.22. 09:37
Egy blokk maximum attól törhet (vagy repedhet) el ha izomból ráhúzzák a csavart. Szerintem ez max akkor fordul elő ha már a nyák is sérül a művelettől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!