iPon Hírek

Költséghatékony Windows 8.1 tablet az ASUS-tól is

Dátum | 2014. 01. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Minden jel arra utal, hogy az ASUS rövidesen egy új, 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblagépet mutat be, amelyen Windows 8.1-es operációs rendszer fut – utóbbi azért lényeges, mert így működnek majd rajta az x86-os alkalmazások, nem úgy, mint Windows RT alatt. Az ASUS VivoTab Note 8 egy kedvező árcédulával ellátott kompakt tábla lesz, amelynek 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzője 1280 x 800 pixeles felbontású lesz, és nem csak ujjal, hanem ceruzával is használhatjuk majd. A MobilGeeks információi szerint nem egyszerű érintőceruzát kapunk az újdonsághoz, hanem egy Wacom gyártmányú digitizer ceruzát – persze ez a kiegészítő sokkal inkább opcionális kiegészítő lesz, mintsem az alapfelszereltség része.

A kiszivárgott dokumentum túl sok részletet nem árul el a friss tábla pontos tulajdonságairól, de azért egy-két információ így is rendelkezésre áll. A jelek szerint az ASUS VivoTab Note 8 ugyanolyan Intel Atom Z3740-es BayTrail SoC egységet kap, mint amilyen a transformer Book T100-ban is megtalálható. A szóban forgó SoC négy processzormaggal rendelkezik, amelyek 1,86 GHz-es maximális Turbo órajelen ketyeghetnek. A tokozáson belül egy Gen7 architektúrára épülő integrált videó vezérlő is lapul. A pofás kis tábla előlapi és hátlapi kamerával, Micro USB 2.0-s porttal, microSD memóriakártya-olvasóval, valamint WiFi és Bluetooth támogatással kerül forgalomba. A VivoTab Note 8 vastagsága 10,92 milliméter, tömege pedig 382 gramm, azaz nagyjából akkora és olyan nehéz lesz, mint a hasonló kategóriájú Dell, illetve Toshiba táblák. Az új tábla várhatóan 299 dolláros alapáron kerülhet forgalomba, megjelenésére azonban még várni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. j.panzer
2014.01.03. 23:26
Erre lehet, hogy lecserélem a nexus 7-emet... csak az a rohadt win8 lenne használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fzoltan
2014.01.04. 19:09
Most viccen kívül kérdezem, miért nem használható a Win8.1?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fzoltan
2014.01.04. 19:10
Csak azért kérdezem, mert nekem gépre fel kellett tennem, és egész végig az jár a fejemben, hogy ez tényleg nem túl kényelmes PC-n, de tableten nagyon jó lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2014.01.05. 12:09
Viccen kívül mondom, hogy szinte minden idegesít benne. A kinézete, a start screen felépítés, és annak működőse, logikája, a start menü hiány, az elkevert beállítások, az, hogy ide-oda dobál a felületek között, az hogy instabilabb a W7-nél. A start képernyőt asztali gépen nevetséges használni, az asztalit 10 colos tableten nagyon gáz. Próbáltam. Pain in the ass, mikor egy milliméteres ikonokat kell nyomkodni. És ilyenek. Nem tudok vele úgy eltölteni pár percet, hogy fel ne idegesítene. És nem, ha megnyom a start gombot, és átmegyek az asztali felületre, attól még nem lesz olyan, mint a Win7. Ez egy bődületes hazugság.
Az egész rendszerrel kb. az az érzésem, hogy a tervezői az "ergonomiáról" még csak fogalom szinten sem hallottak.

De elmondtam már én több oldalnyi részletességgel más fórumokon, hogy mi vele a bajom, és akik védik a W8-at csak lehülyéztek. Ebből többet nem kérek köszönöm.
Maradjunk annyiban, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem speciel életem legborzalmasabb OS élménye, és amíg ez ilyen fox-s marad, addig kerülöm, amennyire csak lehet.

Az érem másik oldala, hogy magát a Win ökoszisztémát, az ott elérhető programokat sokkal magasabbra értékelem, mint a Droidos, vagy IOD ökoszisztémát. A programok minőségét tekintve egy lapon sem lehet említeni az x86 és az ARM platformokat.
Szóval igen, én egy Win-es tabletben látom a saját jövőmet, csak nem W8/W8.1-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shteer
2014.01.06. 09:24
Kb 2 hónapja használom a W8.1-et, láttam azóta a modern felületet kb 3x.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!