iPon Hírek

Komoly átszervezések az Xbox belsős stúdióinál

Dátum | 2015. 03. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Emlékeztek még Kudo Tsunodára, avagy az emberre, aki sosem veszi le a napszemüvegét? Alapvetően ő vezette a Kinect fejlesztését, és ő biztosította volna, hogy érkezzen elég olyan kreatív, újító szellemű játék, ami megmutatja, miért is olyan jó ez az eszköz. Ez persze nem sikerült teljesen, ráadásul Kudo az utóbbi években már az új HoloLens elkészítésén tevékenykedett. A Microsoft láthatóan komolyan veszi az Xbox és a Windows 10-es játék összeolvadása kapcsán a munkát, és úgy tűnik, hogy komolyan készül a vállalat a HoloLens beindítására is - még egy Kinect-fiaskó nem fér bele, főleg nem egy ilyen kaliberű új hardvernél. Mostantól Kudo részben átveszi azokat a feladatokat, melyekért korábban Phil Spencer volt a felelős a Microsoft Studios vezetőjeként. Míg a Halo, a Gears of War, a Forza és a Minecraft csapatai továbbra is közvetlenül Spencernek számolnak el, addig a Rare, a Lionhead, a Lift London, a PressPlay, a Twisted Pixel és a Decisive Games (tehát tulajdonképpen az európai stúdiók) bekerülnek Kudo felügyelete alá. Az úriember célja, hogy ezek a csapatok új és innovatív címekkel álljanak elő a következő években, és ugyan ezt egy az egyben még nem mondta ki a Microsoft, de nem lenne meglepő, ha ezen új címek egy része már a HoloLensre készülne. A csapatok közvetlen vezetésében is változások állnak be. A kanadai Black Tusk stúdió igazgatója, Hanno Lemke az Egyesült Királyságba költözik, és a brit stúdiók közvetlen vezetéséért lesz felelős. A Microsoft a kanadai stúdióit egy vezetés alá csatornázza be, a korábban kinectes játékokat készítő BigPark Studios alapítója, Wil Mozell lesz a Microsot Studios Canada, és így a Black Tusk igazgatója is. Ezzel párhuzamosan John Needham, a Lionhead stúdióvezetője a Microsoft redmondi központjába kerül, ahol HoloLensszel kapcsolatos projektekért és új játékot fejlesztésének felügyeletéért lesz felelős.
Elkészült az Xbox One márciusi rendszerfrissítése Egészen hamar megkaptuk az Xbox One új frissítését, mely a mai nappal elvileg mindenkihez eljut majd. A rendszerfrissítés legfontosabb újdonsága a screenshotok készítésének lehetősége, melyre két módunk van: az Xbox-gomb dupla kattintásával, majd az Y megnyomásával is menthetünk, vagy kiabálhatjuk a Kinectnek, hogy "Xbox take a screenshot". Ezen kívül fejlődött a Party Chat, bekerült egy új Suggested Friends rész a barátokhoz, ami segít megtalálni azokat az embereket, akiket vélhetően ismerhetünk. Változott a valódi név megosztásának lehetősége is, így most már részletesen beállíthatjuk, hogy kivel osztjuk ezt meg - korlátozhatjuk csak a barátainkra, de például már lehetőség van a teljes Xbox Live-on a valódi nevünket használni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. asdsa
2015.03.11. 16:06
A Minecraftos Mojanggal nincs valami tervük? Esetleg nem teszik be Win 10-be a MC-t passziánsznak? (mondjuk amennyit perkáltak érte)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!