iPon Hírek

Komoly hátszél az Intel hardvert célzó játékfejlesztőknek

Dátum | 2015. 03. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Intel a legfrissebb kezdeményezésével jelentősen szeretné megkönnyíteni a játékfejlesztők dolgát. Az új program az Achievement Unlocked nevet viseli, célja pedig meglehetősen egyszerű: minden lehetséges eszközzel segíteni a játékfejlesztők munkáját, így olyan címek készülhetnek, amelyek hatékonyan kiaknázhatják az Intel hardverre támaszkodó platformok összes előnyét. Az Achievement Unlocked program egy jól koordinált világméretű kezdeményezés, amelynek lényege, hogy sikerre vigye azokat a játékfejlesztői törekvéseket, amelyek az Intel Graphics, Intel Core vagy Intel Atom hardvert célozzák. A hatékony együttműködés érdekében egy fejlesztői portál is segíti majd a játékfejlesztők és az Intel szakemberei közötti kétirányú kommunikációt.
A program keretén belül a résztvevőket globális szintű technikai támogatás segíti, plusz a piacra kerülésben és a sikeresség elérésében is számíthatnak némi mentorálásra a játékfejlesztők. Az új program jóvoltából az Intel jelentősen kibővíti játékpiaci támogató tevékenységét, ami remélhetőleg rövid időn belül pozitív változásokat eredményez a piacon. Az új kezdeményezés remek üzleti lehetőségeket kínál majd a játékfejlesztők számára is, akik így több százmillió Intel alapú Android és Windows eszközt vehetnek célba játékaikkal – minden eddiginél hatékonyabban. Az Intel lépése összességében nem túl meglepő, de mindenképpen üdvözlendő. Ahogy az Intel IGP-k egyre ütőképesebbé válnak, egyre égetőbb igény mutatkozik a játékfejlesztőkkel való minél szorosabb együttműködésre – ebben az irányban komoly előrelépést képvisel a frissen bejelentett Achievement Unlocking program. Persze a program a játékfejlesztők számára is kifizetődő lehet, hiszen Intel IGP-vel szerelt számítógépekből rengeteg van forgalomban világszerte, és a mobileszközök szegmensében is hatékonyan terjeszkedik a vállalat, így a játékfejlesztők meglehetősen komoly felhasználói bázist vehetnek célba, ha csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az Achievement Unlocked program részleteivel kapcsolatban itt találnak bővebb információt az érdeklődők.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. RealDreamQ
2015.03.06. 19:05
Ez ugrott be elsőre Komoly hátszél az Intel hardvert célzó játékfejlesztőknek :

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. I.Jozsef83
2015.03.06. 19:17
Komoly a szöveg alul a képen, még szerencse hogy nagyítható és így olvasható

Jujj ez mennyibe fog fájni Inteléknek ... szerintem a 3% -a elég lenne , hogy nem kellene soha többé dolgoznom
Remélem csak lesz valami visszhangja , nehogymár kilóra megvegyék játékfejlesztőket , mert az gáz lenne

DirectX 12 - Együttműködés a Microsofttal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Dosi
2015.03.06. 20:58
AMD igencsak háttérbe szorul, legújabb cpu is 2 éves, videókártya lehet h olcsó de 1,5-2x többet eszik....bár lehet a hbm segít kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Gpety
2015.03.06. 21:12
És még engem szoktak hülyézni, mikor itt-ott játékok terén megemlítem az Intel befolyását...
Abban is biztos vagyok, hogy a Skylake lesz az Intel "Kaverije", amiben már a GPU gyorsított számításokra is rendes lehetőség lesz. Innentől kezdve pedig tök mindegy mit csinál az AMD, mindent bebukott. Hátha még idejében kapcsolnak, a Mantle váratlan eldobása és hogy ők is a Dx12-t ajánlják, azért az épp elméjűség visszatérésének lehet az első jele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. 5hR3kY
2015.03.06. 21:28
Hiába pénzelik le a fejlesztőket, sajnos az a két évente egy driver kevés a GPU-hoz, ha a játékot akarják erőltetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.06. 21:40
lehet akkor évente lesz driver de még így is köröket vernek az AMD-re lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. _DiEGO_
2015.03.06. 22:59
Nocsak , megint majd a pénz diktál ? Microsoftot is megcélozták és majd lesznek kizárólagos megkötéseik , hogy intel gpu-k legyenek támogatottsági előnyben . Az aljadékok , ha másképp nem megy , akkor az ő GPU -ira legyenek optimalizálva DX12 és game támogatottság . Gyalázatos . Megint pénzzel intéznek el dolgokat , rühes banda .

Dosi meg egy távoli bolygón élhet szerintem , vagy valami mesevilágban ... majd megy a herceg ébreszteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. rini
2015.03.07. 00:05
Tisztára úgy írjátok ezeket a hülyeségeket mintha az NV és az AMD nem ezt csinálná évek óta. Nézzétek vissza a játékokat, hogy kinek a logójával és támogatásával készült.Ők is tömik a pénzükkel a játékfejlesztőket. Az Intel éppen ezt nem csinálta eddig de most ő is megpróbál belépni erre a piacra. Gondolom az oka eddig az volt, hogy nagy ívben kerülték a komolyabb grafikus teljesítményű termékek előállítását, fejlesztését. Most viszont már megláttak valamit és úgy gondolják, hogy közelítenek az NV és AMD teljesítményéhez. Hordozható termékekben pedig igazuk is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. YellowFlas... I.Joz...
2015.03.07. 01:50
Mivel tudtad meglesni az alsó szöveget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Praston Yello...
2015.03.07. 02:04
Bal egér klikk a képre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. YellowFlas... Prast...
2015.03.07. 03:52
U wot m8? Mielőtt leírtad a kérdésed, Te magad nyomtál egy balost a képre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hcsa
2015.03.07. 07:55
"hiszen Intel IGP-vel szerelt számítógépekből rengeteg van forgalomban világszerte"

Hát izé... ez kiegészítésre szorul:
1. Ezek legnagyobb része (tán a cikkíró tud pontosabb adatot) kb. 90% irodai gép cégeknél, amin nem fut játék, mert tilos/lehetetlen telepíteni.
2. Jó részük régi intel gpu, mert a munkáltató nem cserél évente hardvert (jellemzően 4-8 évente).

Tehát amit az Intel csinál, az mindenképp a jövőnek szól, szvsz 5-8 éves időszakban gondolkodnak. És mivel komolyabb PC-s játékot senki sem igp-vel játszik, én inkább azt mondanám, hogy a tablet-kategória és a következő generációs konzol az, amit leginkább kihúzhat az AMD alól. Ezt már csak az is alátámasztaná, hogy mivel a gpu piacot toronymagasan vezeti az Intel (ugyebár minden statisztika egybeveszi igp+dgpu) elvileg tökmindegy lenne neki, mire adja el a termékeit: játékra vagy office melóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Gpety hcsa
2015.03.07. 08:14
Ez azért nem teljesen igaz, mert minden Intel CPU-ban ott lapul az IGP, akár használja valaki, akár nem.
Az viszont biztos, hogy az Intel hosszú távon gondolkodik, az is könnyen lehet, hogy az IGP-t nem csak grafikára akarják nyomatni, hanem általános számításokra. Ez pedig hamarosan ki is derül a Skylake megjelenésével. Más választásuk nincs is az eladások felpörgetésére, mert x86 terén már nincs konkurenciájuk és túl időtállóak még a régi Sandy i3/5/7 processzorok is. Ha pedig megtámogatják a fejlesztőket, hogy a programok a Skylake IGP-jét használják általános számításokra, akkor egy új korszak kezdődhet, amikor a Haswell x86 magok is kevéssé válnak majd. Nem bolondok ülnek ott, amit most jótékonykodnak, azt szeretnék később a másik zsebükben látni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rini
2015.03.07. 09:48
Pontosan ezt gondolom én is. Előkészítik a terepet a megjelenő termékeik számára. Így lehet rá reális esélyük, hogy ismerté tegyék azokat a termékeket amelyeken az adott programok szépen futnak és lesz rá elegendő választék. Márpedig sok cég meg is teszi ezt a szívességet mert a pénz nagy úr és nekik is jól jön egy újabb bevételi forrás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. I.Jozsef83
2015.03.07. 10:10
hcsa 2015. 03. 07. 07:55

+1 +1

Munkahelyen munka ? max építészek - de CAD 3D ott behal intel igp NV Quadro kell oda 1-2GB dedikált rammal ! Titkárnőknek meg ügyintézőknek elégséges . Képesek volnátok belebeszélni , hogy húde jó is munkára intel graf igp Office csomagra igen .

és túl időtállóak még a régi Sandy i3/5/7 processzorok is

Azért nem kell túlzásba esni , i3 felejtős i5 alja is , többi rendben , elfogadható !

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BReal Dosi
2015.03.07. 18:27
Miben? IGP teljesítményben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BReal
2015.03.07. 18:29
Ahhoz képest, hogy most vetted az első Nvidia kártyádat, nagyon utálod az AMD-t (bár érdekes módon a PS4-edet nem oltod ). Mondjuk nekem aztán édes mindegy, hogy az integrált VGA fronton ki lesz az első, normális teljesítményre úgysem képesek komolyabb játékokkal játszani vágyó emberek számára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. v_peter _DiEG...
2015.03.08. 08:36
Diego: A múlton kár rágódni. Persze mást nem tudsz felhozni.

Egyébként van valami bzonyítékod? Vagy csak rágalmazol?

Megsúgom az amd is fizetett volna, meg most is, csak nincs az a pénz amiért a szarjait beépítenék valamibe...

Remélem az orvosnál Te sem fogsz fizetni....tartsd magad az elveidhez....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I_love_Nap... BReal
2015.03.08. 11:11
Nem érdemes az ilyen ostobákkal foglalkozni, reagálni rájuk. Olyan mintha az utcán odamennél egy belőtt drogoshoz.

Tetszenek ezek a programok, de nem vagyok meggyőzve. Jó lenne ha az Intel IGP-ket is bevonnák végre a munkába, az lenne a következő teljesítményugrás az API-k után. Az IGP-vel AI-t, fizikát, és effekteket is remekül lehetne számoltatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.09. 10:28
Itt csak is, a pénz diktál.Persze nem mindenkiéletébe tisztelet a kivételnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!