iPon Hírek

Komoly hiba: törhető a jelszóvédett iPhone 3G

Dátum | 2008. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Apple nemrégiben megjelent mobiltelefon újdonsága, az iPhone 3G egy meglehetősen komoly biztonsági rést tartalmaz, amelynek segítségével egy felkészült tolvaj könnyedén ki tudja játszani a telefon biztonsági kódját, amennyiben fizikailag is hozzáfér a telefonhoz. A MacRumors fórum egyik tagja ismertette a hibát, illetve azt, hogy pontosan miként lehet pár mozdulattal "feltörni" egy jelszóvédett iPhone 3G-s Apple mobilt. Az eljárás menetéről leírás is van, így könnyedén reprodukálható a hiba.


Vegyünk egy iPhone 3G-t, amelyen a passcode lock be van kapcsolva, a kapcsolatok kedvencekként vannak jelölve és tartalmaznak telefonszámokat, címeket, valamint egyéb információkat a címjegyzékben.

  1. A jelszókérő ablaknál nyomjuk meg a "Segyélhívás / Emergency Call" gombot.
  2. Ezután kétszer nyomjuk meg a "Home" gombot.
  3. A kapcsolatok melletti kék nyilat nyomjuk meg egyszer.

Ezek után tökéletesen hozzáférünk minden alkalmazáshoz, tudunk SMS-t küldeni, internetezni, egyszóval teljes mértékben kezelhetjük azt a telefont, amelyet eddig jelszó védett az illetéktelenektől.

A Gizmodo oldalán egy részletesebb leírás is van a problémáról, míg a Reuters virtuális hasábjain már a probléma megoldásával kapcsolatban is találunk információkat. A Reuters munkatársai felvették a kapcsolatot az Apple szóvivőjével, aki elmondta, hogy tudnak a problémáról és már dolgoznak a hiba kijavításán. Amíg a javítás elkészül, a szóvivő minden iPhone tulajdonosnak azt ajánlja, hogy a "Home" gombhoz rendeljenek más funkciót, azaz annak megnyomásával ne a kedvencek, hanem mondjuk a zenegyűjtemény jöjjön be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.08.29. 18:57
Kár hogy ez egy akkora cég, hogy pár 10.000-en dolgoznak benne és egynek se tűnt fel ez a hiba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!