iPon Hírek

Komoly tervekkel száll ringbe a Lenovo idén

Dátum | 2012. 06. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A hongkongi székhelyű gyártó az idei évben már nem először nyilatkozik nagy reményekkel az okostelefonok piacáról. Legutóbb például bejelentették, hogy a táblagépekkel és a telefonokkal egy teljesen új részleg foglalkozik majd, mivel ez a terület jelenleg egy részlegben van a többi szórakoztató-elektronikai termékkel.

Ám a Wuhan mellé tervezett komplexum csak a következő év során áll majd munkába, addig pedig több milliárd jüant emészt fel. Na de mit is szeretne a Lenovo idén? Első sorban felzárkózni a többi kínai készülékgyártó mögé. A Lenovo jelenleg negyedik a sorban, őt a ZTE, a Huawei és az Alcatel előzi meg, és egyelőre nem kevéssel. 2012 végére szeretnék, ha a hátrányuk minimálisra olvadna.

A DigiTimes értesülései szerint, hogy ezt meg is valósítsák, az év végéig mintegy negyven okostelefont indítanának hódító útjára. A jelentések alapján ezek a telefonok már nem csak a belépőszinten képviselnék a céget, hanem a többmagos csúcskészülékekig minden megtalálható lenne a termékpalettán. Ne feledjük, hogy az első egyedi tervezésű Intel Atom alapú telefon is a Lenovo garázsából érkezik. A K800-at csak az indiai Lava előzte meg, a referencia Intel modellel.

A vállalat 18 millió készülék eladását tervezi, ami reális cél lehet, hiszen szintén az idei terveik között szerepel, hogy próbálnak elszakadni Kínától, és eljutnának több modellel is Európába és a tengeren túlra is. Persze ehhez az is kell, hogy fel tudják venni a piac tempóját, és ráérezzenek a vásárlók igényeire. A K800 például a mára igencsak kiöregedett Android 2.3-mal kerülhet a boltokba. Ha nem érkezik gyorsan egy Ice Cream Sandwich frissítés, az bizony nem lenne jó reklám, és ennyi pont elég lehet egy újdonság bukásához.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. madcaptain
2012.06.11. 23:32
Csak azt nem értem ezeket miért hívják még mindig telefonnak, mikor a használati idejük kicsi töredékében használják telefonálásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2012.06.12. 00:16
madcaptain

okostelefon illetve smartphone azért a kettő jelentése nem pont ugyan az de igazán magyar alternativája ugye nincs, de ezeket így hivják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!