iPon Hírek

Komoly változásokat hoz a VR az EVE fejlesztői szerint

Dátum | 2014. 03. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Game Developeres Conference idén talán mindennél jobban a virtuális valóságról szólt. A Sony bemutatta saját VR-eszközét, és a fejlesztők is egyre inkább kezdik elfogadni az új trendet. Sőt, néhány fejlesztő már jelentősen túllépett az "elfogadáson", és egyértelműen ebben látja a jövőt, a következő szintet. Ide tartozik az EVE Online-t, és immár a VR-platformokra készülő EVE: Valkyire-t is készítő CCP Games. David Reid úgy véli, a CCP által készített játékok már eleve olyat nyújtanak, amit más nem, ezt pedig csak négyzetre fogja emelni a VR megjelenése: "A CCP számára mindig is volt néhány alapkő, amit egy jelentőségteljes virtuális világ megalkotásakor le kellett raknunk. Ilyen például az, hogy mindenki egy szerveren játszik, vagy az a fokú szabadság, hogy rengeteg döntés lehetséges, és mindegyiknek lesznek tényleges következményei, nem pedig csak az illúzió marad fenn, mint a legtöbb más játékban." Reid szerint ezeket az alapvetéseket jelentősen felerősíti majd a VR megjelenése, ugyanis ez lehetővé teszi majd, hogy egy az egyben a világ részévé válj. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a szabadság lesz meg, és a döntési lehetőség, hanem az a fajta vizuális élmény is, ami ahhoz szükséges, hogy ez az egész még hatásosabbá váljon. Éppen ezért az úriember úgy gondolja, rendkívül jó dolog, hogy már nem csak az Oculus, de a Sony is beszállt ebbe az üzletbe. Azonban szerinte jönnek még mások is. "Sok olyan vállalat van, aki készít majd játékokat VR-eszközökre, vagy már eltökélte magát, hogy a jövőben támogatni fogja a technikát, csak ezek legtöbbje még nem beszél róla. Ráadásul nem hiszem, hogy az Oculus lesz az egyetlen cég, amelyik VR-szemüveget készítene PC-re." Reid úgy gondolja, teljesen egyértelmű, hogy a virtuális világok útja erre vezet, sőt: "A CCP-nél olyan virtuális világokat akarunk látni, melyek jelentőségteljesebbek a valódinál, és szeretnénk látni a változást az iparágban, sőt, anélkül, hogy nagyon túloznék, az emberi körülményekben is."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. atti2010
2014.03.24. 11:05
Semmi eget verő dolgot nem láttam abban a videóban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zoltantan
2014.03.24. 11:58
Ha már VR akkor, aki szereti az animéket nézze meg a Sword Art Online-t. Nagyon jó kis mese és kapcsolódik a témához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerub88
2014.03.24. 13:28
Atya ég. Aki nem értené, hogy a látványon felül mi ebben az elképesztő, az gondolja végig a következőt: az EVE univerzumban minden egy szerveren történik. Az EVE pilóták felbérelhetik a DUST 514-ben harcoló zsoldosokat, így ha egy bolygóért folyik a harc akkor az EVE-esek fizetnek a Dust cégeknek, azok lejátsszák a bolygón a háborút (amibe beleszólhatnak az EVE-esek is mert bolygókörüli pályáról lőhetik a bolygót a Dust zsoldosaik által megadott koordinátákra).

Erre még jön a Valkyre is ahol az Oculus játékosok részt részt vesznek az EVE-es űrcsatákban, csak mint kis cirkáló vadászok (akik látta a Battlestar Galacticát annak lehet róla elképzelése).

Jól mondja a David Reid: "a CCP által készített játékok már eleve olyat nyújtanak, amit más nem"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gejza666
2014.03.24. 16:42
Remélem sz*ul fog sikerülni, és végre le tudok szokni az EVE-ről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ChoSimba
2014.03.24. 17:52
"az EVE univerzumban minden egy szerveren történik. "
Ez szép lenne, de nem így van Csupán single shard-os, közös az adatbázis a szerverek mögött. Szerverből van egy pár, már nem emléxem pontosan mennyi, de olyan 60-100db. A kiemelt szerverek ~2k embernél többet nem bírnak el, lásd legutóbbi csaták, de ott is TiDi volt ugye, mert nem bírta a 2-3k usert...
Sima szerver már 6-700 usernél "behal", ilyenkor átteszik kiemeltre.
Valahogy így.
De tény hogy páratlan architektúra

És az is, hogy nincsenek szerver régiók (EU1, EU2, USA1, stb.), mindenki egy univerzumba jelentkezik be és tetszőleges másik karakterrel léphet interakcióba.
Mondjuk Kínának építettek egy másik ilyen clustert, velük nincs kapcsolat, de ez valahol érthető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!