iPon Hírek

Komoly veszteséget termelt a Nokia

Dátum | 2009. 10. 15.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Nokia harmadik negyedéve 20 százalékos csökkenéssel 9,8 milliárd dolláros árbevételt hozott, a Bloomberg által megkérdezett elemzők 10,03 milliárdos várakozásával szemben. A negyedév nettó vesztesége részvényenként 0,15 eurót tett ki a negyedév során, összességében 559 millió eurót - ehhez legnagyobb mértékben az 1,17 milliárd eurós leírások járultak hozzá, amiből 908 millió eurót a Nokia Siemens Networks vesztesége jelentett.

Az egyszeri tételek nélkül az elemzői konszenzusnál magasabb, részvényenként 0,17 eurós nyereséget ért volna el a gyártó. A társaság adózás és kamatfizetés előtti eredménye 785 millió euróra esett az egy évvel korábbi 1,6 milliárdról. A Nokia 2009-re vonatkozó előrejelzése szerint az ágazat forgalma 7 százalékkal esik majd vissza - a becslés így a korábbi 10 százalékos várakozásnál kedvezőbb képet mutat. A jelentést követően emelkedni kezdett a társaság részvényeinek árfolyama: az előző napi záráshoz képest 4 százalék körüli mínuszról 1,6 százalékig kapaszkodott értékük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. YuGabe
2009.10.15. 14:42
VISSZA A HIRHEZ

Ha lennének jobb ár-érték arányú, de közép- vagy középfelső kategóriás készülékeik, akkor nagyobb nyereséget termelnének.
Egyébként a "kisebb nyereség"-et nem nevezném "veszteség"-nek. Lehet, hogy én értelmeztem mondjuk rosszul a cikket, de ez gyanús így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!