iPon Hírek

Komolyabb modolás nélkül marad a The Witcher 3

Dátum | 2015. 08. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Pénteken írtunk róla, hogy megjelent a ModKit névre hallgató modkészítő eszköz a The Witcher 3-hoz. Ennek ugyan alapvetően örülni kellene, és az internet egy jelentős része örül is, sokan azonban mégsem elégedettek, és többre számítottak a CD Projekt RED-től. A The Witcher 3-hoz kiadott ModKit ugyanis leginkább kozmetikai változtatások elkészítésére alkalmas, és egyáltalán nem tartogat sok lehetőséget a profik számára: nincsenek benne olyan eszközök, melyekkel komolyabb változtatásokat, teljes konverziókat, vagy mondjuk új játékmódokat lehetne létrehozni. Ez főleg azért csalódás, mert a második rész esetében pont ennek az ellenkezője valósult meg: ott a RedKit nevű csomag számos lehetőséget tartogatott, amivel még a profik is el tudtak játszadozni. Ennek megfelelően a modderek most is erre számítottak, ám végül nagyon nem ezt kapták. A rossz hír pedig az, hogy a CD Projekt RED nem is tervez többet. Marcin Mormot, a stúdió közösségi menedzsere megerősítette, hogy a ModKit képezi a hivatalos modtámogatást, és egyáltalán nem tervezik bővíteni, kiegészíteni vagy fejleszteni a jövőben. Ez persze nem jelenti azt, hogy később nem hivatalos úton ne lehetne akár teljesen átalakítani a The Witcher 3-at, de ez nyilván komplikáltabb lesz, és sok modkészítőnek eleve elveheti a kedvét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. VikMorroHu...
2015.08.17. 20:51
Bár én éppen csak belekóstoltam a Witcher 3 mod készítésbe, az szinte az elején feltűnt, hogy ez a ModKit lényegében ugyanazt tudja, mint a QuickBMS script, amivel a korábbi modok készültek. Kozmetikai dolgok is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. LechooEdy
2015.08.17. 23:00
Ne feledjük, hogy jön még két kiegészítő. Miért adnák ki épp most a teljes modolás lehetőségét? Majd a kiegek után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KisDre Lecho...
2015.08.18. 00:29
Jön kiegészítő? Erről én nem tudtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TheRealTsL KisDr...
2015.08.18. 01:05
Még a játék startja előtt bejelentették a 16 ingyen dlc-t és a két fizetős sztori kiegészítőt, a Hearts of Stone-t és a Blood and Wine-t, amik az Expansion Pass részei. Előbbi elvileg most október végén, utóbbi jövő kora tavasszal érkezik, 10, ill. 20 órányi játékidővel.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy majd ezek után esetleg visszatérhetnek a modoláshoz. A kompatibilitás és stabilitás is kérdéses lenne, valamint a játékélményt se tudnák garantálni a srácok, ha előtte a játékosbázis felénél rózsaszín my little pónikra lennének cserélve mondjuk a farkasok a sztyeppén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller TheRe...
2015.08.18. 06:10
Skyrim esetén működött ez, a DLC-k előtt már léteztek modok.
Igaz, a Creation Kit később jelent meg, mint az alapjáték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Capricorn
2015.08.18. 19:49
Van ebben a játékban annyi felfedezni való, meg quest, hogy feleslegesnek tartom a modokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szilaattil...
2015.08.20. 02:16
Szomorú Attól félnek hogy kompatibilitási hiba lépne fel a kiegészítőkkel? Fura tényleg mert a 2höz majdnem ugyanazt adták ki amivel ők is csinálják a játékot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!