iPon Hírek

Kompakt és energiatakarékos hub-vezérlő a Renesastól

Dátum | 2013. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Renesas egy új, két USB 3.0-s port kezelésére képes USB 3.0-s hub-vezérlővel rukkolt elő, amely főként az asztali- és mobil számítógépekben, a táblákban és a digitális televíziókban tűnhet fel a nem is oly távoli jövőben, de ezek mellett egyéb eszközökben is viszontláthatjuk, például USB 3.0-s hubbal ellátott monitorokban is. A kétportos USB 3.0-s hub-vezérlő hely- és költségtakarékos megoldásnak minősül. A QFN tokozást használó chip készenléti állapotban mindössze 5 milliwattot fogyaszt, ami piacvezető értéknek tekinthető, de normál működés közben sem kér 350 milliwattnál többet. Az újdonság természetesen alkalmas a táblák, okostelefonok és egyéb USB porton keresztül tölthető eszközök gyorstöltésére is.

Az új, uPD720211 típusjelzéssel ellátott vezérlőchip 8 x 8 milliméteres mérettel bír, azaz rendkívül helytakarékos. Jó hír, hogy a chip feszültségszabályzóval is rendelkezik, így a 3,3 voltos tápfeszültséget 1,05 voltra is képes csökkenteni, emellett azokat a funkciókat is biztosítja, amelyek szükségesek a különböző eszközök akkumulátorának gyorstöltéséhez. A Renesas uPD720211 USB 3.0-s hub-vezérlő chipjének első mintapéldányai az idei év októberében válnak elérhetővé a partnerek számára. Az újdonság sorozatgyártása várhatóan a következő év februárjában kezdődhet meg, majd áprilistól kezdve havi szinten már egymillió darab készül belőle.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. prohlep
2013.09.10. 17:29
Nem igazán értem, hogy amikor megjelent az usb2 mellett az usb3, akkor egy fél éven belül miért nem tünt el az összes usb2 vezérlő, és még ma is miért mérik egyesével néha akár kettesével is az usb3 portokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ronan
2013.09.10. 19:01
Ez azért lehet, vagy van így, mert lassítják a fejlődést..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!