iPon Hírek

Kompakt és olcsó PC ház a Zalman műhelyéből

Dátum | 2013. 10. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zalman, a neves koreai nagyvállalat kínálatában egy újabb számítógépház jelent meg, amely rendkívül kedvező áron érkezik, így kifejezetten azokat veszi célba, akik a lehető legolcsóbban szeretnének számítógépházat vásárolni Mini-ITX vagy Micro-ATX alapú rendszerükhöz.

A ZM-T4-es modell a maga egyszerű, letisztult dizájnjával jó eséllyel indul az olcsó kompakt számítógépházak piacán, ugyanis mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet egy helytakarékosabb, költséghatékonyabb PC építésekor.
A 189 milliméter széles, 364 milliméter magas és 427,5 milliméter mély PC ház kívül-belül feketére festve érkezik, oldallapjai pedig rendhagyó dizájnt alkalmaznak - csak úgy, mint a nemrégiben bemutatott ZM-Z1 oldallapjai.

Az olcsó számítógépház alaplaptálcáján természetesen jelen van a szokásos szerelőablak, valamint némi kábelmenedzsment-opció is rendelkezésre áll. Annak érdekében, hogy méretéhez képest kellően tágas lehessen a ZM-T4, a meghajtó bővítőhelyek esetében néhány trükköt alkalmazott a gyártó.

Az 5,25 colos bővítőhely a ház tetején lapul, alatta azonban találunk egy 2,5 colos bővítőhelyet is. A 3,5 colos adattárolók élükre állítva kapnak helyet a rendszerben - ilyen meghajtóból maximum kettőt tudunk elszállásolni. Az alaplaptálcán és a ház alján további két darab 2,5 colos bővítőhely is található, így összesen három darab 2,5 colos SSD vagy HDD fér el a ZM-T4-ben. PCI slotokból négy áll rendelkezésre, a tápegység pedig a ház hátulján, alul bújhat meg. A bővítőhelyek okos elrendezésének köszönhetően a ház belsejében 250-300 milliméternyi hely jut a videokártyáknak.A lehető legjobb szellőzésről alap esetben két ventilátor gondoskodik: egy 120 milliméteres átmérőjű példány a ház elején, egy 92 milliméteres átmérőjű pedig a ház hátulján teljesít szolgálatot. Amennyiben a hűtés hatásfokát javítani szeretnénk, úgy a ház oldallapján két darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód. A ház előlapja mögött, illetve a tápegység alatt egy-egy porszűrő akadályozza meg, hogy a por a rendszerbe jusson. A ház hátulján persze a szokásos furatok is jelen vannak, amelyek a folyadékhűtő rendszer csöveinek kivezetését segítik. mivel költséghatékony termékről van szó, így a furatok nem kaptak gumiborítást.

Az előlapi portok között - amelyek a kényelmesebb hozzáférhetőség érdekében a ház tetején sorakoznak - ezúttal egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port található a szinte kötelező fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett. A ZM-T4-es modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig a hírek szerint 16 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Terror
2013.10.10. 08:58
Ez az új divat, hogy 2 darab 3,5-ös winyóhely, aztán ha 5 winyód van, akkor cumi? Na nem mintha nem lenne bőven hely hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gybalazs
2013.10.10. 09:32
Terror: Mi az ördögért akarsz belepréselni egy kb. 6 ezer forintos MATX házba 5 merevlemezt? Gondolom a táp melletti helyet meghagyták radinak és egy kivehető wincsikeret már sokat dobott volna az árán. Amúgy meg annyi winyót pakolsz bele amennyit tudsz max nem csavarozod le őket. Nem értem minek kell fikázni. Teljesn jó kialakítás ennyiért. Reméljük nem papírbol lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror
2013.10.10. 09:59
Nem egészen ebből a célból tartok öt winyót, és kiváltani 2 darab 4 terással meg nem olcsó mulatság. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek nem csak két winyója van. Elől, a venti előtt egy tonna hely van, üresen, de nem, inkább két winyóhely, az is élére állítva, biztos jót tesz. Egy szál winyókeret lószart se dob az áron, de különben is, ez nem 6 ezer ft lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. csicsoblad...
2013.10.10. 10:31
Elég karcsú ez a 16 euró. Vagy sima A4-es nyomatólapokból van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2013.10.10. 10:55
ocsabi

Gratulálok! Remélem egyetlen merevlemezen tárolod az összes adatodat az operációs rendszerrel együtt ... majd ha elszáll megtanulod mire jó a több merevlemez! Nekem 11 darab van és abból egyetlen 1TB-os a legnagyobb.

A terra az meg változatlanul föld latinul, a tera meg mértékegység előtag, nem értem mi a frászért (-r -´) nem lehetett már ezt az évek során bemagolni!

Uff!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. uristen
2013.10.10. 11:27
Asagrim

A Tera az egy online játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gybalazs
2013.10.10. 11:28
#4

Tökmindegy. Egyik gyártó sem fogja megoldani az életedet bagóért. Sok winyóhely kell, veszel drágább házat és kész. A többsének jó ez. Ennyi erővel amúgy azon is elkezdhetnél problémázni hogy nem fér bele 2 radis vizhűtés es quad SLI. Szerintem az lesz a legkisebb gond a kuckóval hogy hány merevlemez fér bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim urist...
2013.10.10. 11:31
Jabocs!

De tudatlan vagyok!

gybalazs

Rossz felfogás, mert pont fájlszervernek nem kellene full toronyház, ha az mATX is fogadná a merevlemezt, legalább négyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gybalazs
2013.10.10. 11:55
Szerinem is rossz felfogás dehát a gyártók már csak ilyenek. Több fícsör kell egy háztól, többet kell fizetned érte. De ha ennyire nincs pénzed, vedd ezt, hajlíts bele két laposvasat és ahhoz rögzítheted a tizen huszon merevlemezedet.
Nem lehet 16 euróért minden igényt kielégíteni. Van akinek fileszerver kell van akinek meg pici "gémer" ház olcsón.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrJerk
2013.10.10. 13:23
Mekkora öröm lesz a porcicusokat kivadászni az előlap lemezei közül. Hacsak a rácsozat nem lepattintható külön. Amit mondjuk kétlek ebben a kategóriában...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. patomi
2013.10.10. 17:26
Kicsit körbe kéne nézni, hogy mit osztogatnak jelenleg "ház"-ként ebben az ár kategóriában. USB3.0 melyiken van ennyiért(? pl.) és még jól is néz ki..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Writz
2013.10.10. 21:13
Egy ilyen házra vadászok már ezer éve... És nem egy olcsó kínai vacak, hanem egy nevesebb gyártó kezei közül került egy a kis "tünemény" Mellesleg én megvagyok 1db winchesterrel, jelenleg nem is tehetem meg, hogy kiépítsek egy kétszintű vagy RAID6 rendszert...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lazacmaki
2013.10.11. 08:58
Nemtom mit figáztok ezen. Ez nem nektek készült. Ez annak való aki nem rak bele 10 hdd-t, 480mm-es vízhűtést és 4 gtx titant, hanem csak egy olcsó, egyszerű házat akar, amit egyszer megépít, és nem nyitogatja többé. Szerintem 16€-ért nagyon jó vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!