iPon Hírek

Kompakt folyadékhűtő rendszerek a Thermaltake-től

Dátum | 2013. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A kompakt, készre szerelt folyadékhűtő rendszerek piacán egyre nagyobb kínálatból csemegézhetünk, ugyanis egyre több gyártó lát fantáziát a termékekben. Más kérdés, hogy az igazán egyedi megoldásokból kevés van, ugyanis a többség egy gyártó folyadékhűtő szettjét matricázza át, majd azt saját neve alatt értékesíti. Sajnos látszólag most is ez a helyzet.

A legfrissebb újdonságokat ezúttal a Thermaltake szállítja: a Water 3.0-s folyadékhűtő sorozatban nem kevesebb, mint háromféle modell van jelen.
Water 3.0 Performer és Pro
Az Extreme, a Pro és a Performer szett között mindössze hőleadó radiátor tekintetében van különbség: a Performer egy egyszerű, szimpla, kétventilátoros megoldást alkalmaz, a Pro pedig ugyancsak kétventilátoros, de már vastagabb hőleadó radiátort kapott.

Water 3.0 Extreme
Az Extreme esetében dupla szélességű hőleadó radiátor áll rendelkezésre, amelyen gyárilag két darab légkeverő dolgozik, egymás mellett. A szettek hűtőközeggel feltöltve, készre szerelve érkeznek, és természetesen jár hozzájuk minden szükséges szerelési anyag is. A folyadékhűtő blokk Intel LGA-1150/1155/1156/1366/2011-es, illetve AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-s processzorokhoz egyaránt alkalmazható.

A teljes egészében rézből készített folyadékhűtő blokk mindhárom esetben ugyanazt a 12 voltos vízpumpát alkalmazza: az egység 2900-as percenkénti fordulatszámmal üzemel és 175 milliampernyi áramot kér. A hőleadó radiátorok mindhárom esetben alumíniumból készülnek, és 326 milliméter hosszú gumicső tekergőzik el hozzájuk a blokktól. A szettek pontos tulajdonságait az alábbi táblázat részletezi:

A szettekhez egy okos kis szoftver is tartozik, amely tájékoztatja a felhasználót a ventilátorok és a vízpumpa aktuális fordulatszámáról, valamint a hűtőközeg és a processzor aktuális hőmérsékletéről is.

A segédprogram három különböző működési profilt is kínál: az extrém és a csendes profil mellé egy harmadik, testre szabható profil is jár, így könnyedén beállíthatjuk a különböző paramétereket, rendszerünk igényeinek megfelelően. A Water 3.0-s sorozat tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. NovaTerra
2013.04.29. 18:01
Van valakinek tapasztalata ehhez hasonló hűtővel, aki azt megosztaná? Elegáns kinézete van. Nekem tetszik, de nagyon nem értek hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!