iPon Hírek

Kompakt folyadékhűtő szettekkel jelentkezik a DeepCool

Dátum | 2014. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DeepCool bemutatta Maelstrom sorozatú kompakt folyadékhűtő rendszereit, amelyek készre szerelve, folyadékkal feltöltve kerülnek az üzletek polcaira, így egyszerűen és gyorsan használatba vehetőek, karbantartásigényük pedig igen csekély. A DeepCool Maelstrom sorozatában háromféle kompakt folyadékhűtő szett található: a Maelstrom 120 és a Malestrom 120k 120 milliméteres, a Maelstrom 240 pedig 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkezik. Az új folyadékhűtő szettek mindannyian ugyanazt az innovatív folyadékhűtő blokkot alkalmazzák, amely réz talpazattal és 0,2 milliméteres, nagysűrűségű mikrocsatornákkal érkezik, így hatékonyan adja át a hűtőközegnek a processzor által termelt hőt.
A szivattyú zárt járókerékkel üzemel, ami nagyobb teljesítményt és rezgésmentes működést biztosít. A hosszú élettartamról cirkónium-oxid kerámiacsapágy gondoskodik, így a szivattyú legalább 120 000 üzemórán át tud megbízhatóan, stabilan dolgozni. A szivattyúval egybeépített folyadékhűtő blokkot az összes modern Intel és AMD processzorfoglalatra fel lehet szerelni.
A folyadékhűtő blokkot erős, megtörésre egyáltalán nem hajlamos FEP csövek kötik össze a hőleadó radiátorral. A szett szivattyúja LED-es világítást is kapott, amely lüktetésével lenyűgöző látványt biztosíthat ez erre fogékonyaknak.
A Maelstrom 120k modell egyszerű, 20 milliméter vastag ventilátorral érkezik, ami teljes egészében feketében pompázik, és amely természetesen PWM támogatást is kapott.
A Maelstrom 120 már egy gumírozott 120 milliméteres ventilátorral érkezik, amely FDB csapágyazásának köszönhetően nagyon halkan, nagyon hosszú ideig képes üzemelni. A ventilátorlapátokat tartalmazó forgórész kiszerelhető, így a tisztítás egyszerű és kényelmes.
A Malestrom 240-es szett már két darab gumírozott borítással ellátott 120 milliméteres ventilátort kapott, amelyek ezúttal is FDB csapágyazással rendelkeznek. A ventilátorlapátokat tartalmazó forgórész ebben az esetben is könnyedén leszerelhető, viszont ez a szett már nagyobb hűtőteljesítményt kínál, hála a nagyobb hőleadó radiátornak.
A Maelstrom sorozatú kompakt folyadékhűtő rendszerek júliusban válnak elérhetővé Európa területén. A Maelstrom 120k 69,99 dollárba, a Maelstrom 120 75,99 dollárba, a Maelstrom 240 pedig 105,99 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. meridaboy
2014.07.07. 10:49
140mm-es verzióban nem is csinálnak hasonló szetteket?
Csak mert eddig mindig 120ast láttam mindenhol.
Az sem lenne baj, ha baráti áron lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pandion
2014.07.07. 14:53
Én nagyon le vagyok maradva, de a hőtágulást hogyan oldja meg ez a rendszer? Nincs semmi tágulási tartály féleség?
Az ára nem tűnik vészesnek dollárban, persze tudom, hogy az nálunk inkább euró árban lesz. Tavaly egy ismerősöm vágott bele a vízhűtéses rendszerbe és ha jól tudom 100e felett állt meg a dolog. Igaz az a videokártyát is hűti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dickinson
2014.07.29. 12:48
Mikor jön vajon, van valami infó róla? Mert mindjárt július vége van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!