iPon Hírek

Komplett folyadékhűtést kapott az Inno3D GTX 1080-asa

Dátum | 2016. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Inno3D műhelyéből egy különleges, kompakt folyadékhűtő szettel ellátott GeForce GTX 1080-as videokártya érkezett, amely az iChill BLACK sorozatot erősíti, azaz abszolút felsőkategóriás megoldásnak tekinthető – az Inno3D egyenesen zászlóshajóként hivatkozik rá.
Utóbbi persze nem is véletlen, hiszen az Inno3D GeForce GTX 1080 iChill BLACK egy igazi csúcskártya, ami megemelt órajeleken ketyeg, grafikus processzorának hűtését pedig kompakt, készre szerelt, hűtőközeggel feltöltött folyadékhűtő szett végzi. A GP104-es GPU összesen 2560 CUDA magot mozgósíthat, órajelek terén pedig túlszárnyalja a referencia modelleket, hiszen az 1607 MHz-es alap- és 1733 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet alaposan megemelték, így már 1759 MHz-es alap- és 1898 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag órajel áll rendelkezésre – ami a hatékony hűtés jóvoltából kis szerencsével még tovább emelhető. A GPU mellé ezúttal is 8 GB-nyi GDDR5X típusú fedélzeti memória kapcsolódik, méghozzá 256-bites adatsínen keresztül, a megszokottnál 400 MHz-cel magasabb effektív órajelen – ez 10 400 MHz-et jelent.
A GPU hőjét az Accelero Hybrid S névre keresztelt hűtő vezeti el, ebben pedig egy kompakt folyadékhűtő szett segíti, ami hűtőközeggel feltöltve, 120 milliméteres hőleadó radiátorral ellátva érkezik. A hibrid hűtés másik része egy nagyméretű, nagy hűtőfelülettel dolgozó hűtőbordára támaszkodik, ami a VRM komponenseit és a memóriachipeket fedi. A lamellák fölé egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátort helyeztek, ami üresjáratban abszolút megáll, így nem generál zajt – persze a szivattyú és a hőleadó radiátor 120 milliméteres légkeverője ekkor is dolgozik. A hűtés hatásfokát elegáns hátlapi hűtőlemez emeli.
Extraként kapunk ledes terhelésjelzőt is, ami az iChill logó mögött helyezkedik el. Alacsony GPU terhelésnél kék, kevésbé GPU-intenzív játék esetén zöld, teljes terhelés alkalmával pedig piros fényben pompázik az említett logó.
A VR Ready videokártya egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkezik, az adott számítógépházon belül pedig 2,5 slotnyi helyet foglal. A 266 milliméter hosszú és 96 milliméter széles újdonság használatához legalább 550 wattos teljesítményű tápegységet ajánl a gyártó. Az SLI HB támogatással rendelkező videokártya egy Dual-Link DVI-D, egy HDMI 2.0-s, valamint három darab DisplayPort 1.4-es videó kimenettel érkezik, kereskedelmi forgalomban pedig rövidesen elérhető lesz. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd, ám a felszereltséget látva a borsos árcédula borítékolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Kajafun
2016.09.09. 08:39
AMD R9 1080
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. noPublicFG
2016.09.09. 13:18
Ezek a hibrid hűtések undorítóan néznek ki, nem mellesleg rengeteg helyet elfoglal. Ugyanúgy két, két és fél slot, plusz a hóleadó, plusz a csövek. Nem hiszem el, hogy Fury szintű hűtést nem tudnak felrakni egy kártyára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. expander
2016.09.09. 13:58
Pont, hogy iszonyat jól néznek ki szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gunther expan...
2016.09.09. 15:19
Szerintem is.

Milyen az a Fury szintű hűtés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rottenbull Gunth...
2016.09.09. 15:54
Gondolom ami nem ilyen kivagott mintaju badogbol keszul felre nyomott markajelzessel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gunther rotte...
2016.09.09. 17:18
Mondjuk nekem is sokkal jobban tetszik egy Giga Extreme Gaming(a vizes verzió) vagy EVGA hybrid ezek bármelyik léghűtésesnél jobbak szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2016.09.09. 18:34
Az a helyzet , hogy ideje volna megreformálni már az alaplap elrendezését .
Nem értem miért nem meri elkezdeni valamelyik gyártó ? amelyik gyárt alaplapot s vga karit is... összedolgozik egy gyárral akik házakat készítenek és jöhetne egy vadiúj számítógép egészen más köntösben / felépítéssel .

Addig VGA-kal sem tudnak igazán újat hozni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.09.10. 18:04
Nem értelek? Elgondolkodtál azon, hogy miért ilyen a felépítésük az alaplapoknak? Ha jobban átnézed akkor rájössz, hogy miért nem változtatnak rajta már hosszú ideje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rini
2016.09.10. 21:11
Ne keverd ide azokat a gépeket. Azok egyedi célt szolgálnak ki és ennek megfelelően alakítják a felépítését is. A PC egy más típusú gép és ezen a BTX szabvány sem változtat. A BTX a házak felépítését befolyásolja azzal, hogy a tápegység elhelyezése máshova kerül. Az alaplapon pedig minden maradt ugyan azon a területen. Ha jobban megnézed a lapot akkor láthatod, hogy 3 részre van bontva.

1 - Felső rész. Processzor, memória, tápellátó rendszer és a hűtések.
2 - Alsó rész. BIOS, elem, különböző csatlakozási lehetőségek mint a SATA, IDE és hangkeltő és a csatlakozási lehetőség a házakhoz.
3 - A hátsó résznek pedig tartalmaznia kel a külső kapcsolatok fenntartásának lehetőségét. Ilyenek mint PCIEXP, PCIE, LAN, USB, hangkimenetek, stb. kivezetéseit. Ezeket nem teheted máshova.

Ezeknek az elhelyezését nem egyszerű megváltoztatni. Azt ugyan megtehetik, hogy a processzor és társai alulra kerülnek míg a BIOS és a többiek felülre de ettől nem igazán változna a felépítés. Hozzáteszem, hogy a BTX-es házaknál talán ez lenne a célravezetőbb a tápból kijövő kábelek hossza miatt viszont gondot okozna a CD/DVD és BLU RAY eszközöknek.

Egyébként hozzá kell tenni, hogy a hagyományos felépítésnek a legfőbb oka gazdasági, mégpedig a nyákok száma, vastagsága. Még mindig ez a leggazdaságosabb felépítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!