iPon Hírek

Konami infóbomba

Dátum | 2011. 06. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A cég két évfordulót is ünnepel az idén: a Frogger 30 éves, a Castlevania pedig 25, ennek alkalmából a Castlevania: Lords of Shadowhoz újabb letölthető tartalmak lesznek elérhetőek, a Frogger pedig beugrál a Ninendo 3DS-re is.

A Nintendo 3DS-re készülő Metal Gear Solid Snake Eater tisztelgés a sorozat sikere előtt, ez a játék igazi 3D-s élményt ígér dzsungeles környezetben, ebből még az előzetesben is érzékelhető valami, pedig az nem 3D. A fejlesztők arra törekedtek, hogy a 3DS különleges eszközeit is használhassuk a játékban, a beépített kamerával például olyan képeket készíthetünk, melyek mintáját feltehetjük az álcaruhára (a vadonban rózsaszín, Hello Kitty-s minták használata nem ajánlott). A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően segíthetünk Snake-nek a fára mászásban is, de vigyázzunk, ha túlzottan megbillentjük a kézikonzolt, hősünk lepottyanhat.

Metal Gear Solid Snake EaterÚj infókat kaptunk a Pro Evolution Soccerről is. A PES 2012-ben még többet finomítottak mind az ellenfelek, mind csapatunk mesterséges intelligenciáján, így még élethűbb, még realisztikusabb játékmenetre számíthatnak a focirajongók.

PES 2012A Rebellion japán és európai csapata által együtt fejlesztett Neverdeadről sokmindent megtudhattunk; alapkoncepciója, hogy a főhős Bryce Boltzmann halhatatlan, aki lazán elveszítheti végtagjait, vagy akár a fejét is, azok mindig visszatalálnak hozzá, vagy inkább ő hozzájuk. Bryce 500 évvel ezelőtt démonvadász volt, aki kihívta a démonok királyát, és nemcsak a párbajt, feleségét is elvesztette. Napjainkban is tovább űzi mesterségét, bosszú- és nyereségvágytól hajtva üldözi a gaz démonokat. Ezzel a nem mindennapi külső nézetes, önmagát nem túl komolyan vevő shooterrel a fejlesztők különleges és humoros játékélményt ígérnek. Az előzetes alatt a Megadeth Never Dead című számát hallhatjuk, melyet a kiváló zenekar direkt a játékhoz készített.

NeverdeadRemek hírekkel kényezteti a Silent Hill rajongókat a Konami a francshise-zal kapcsolatban. Már az utómunkáknál tart a Silent Hill: Revelation 3D film, melynek rendezője és írója, Michael J. Bassett maga is nagy gamer, és a sorozat jó ismerője.

A tervezett játék megjelenések között szerepel a Silent Hill Collection, amely nemcsak a nosztalgiázni vágyóknak szól (ez a gyűjteményes kiadás a Silent Hill 2 és 3 HD remake-jét tartalmazza), és a Silent Hill Book of Memories, amely exkluzívan a Sony új generációs kézikonzoljára, a Playstation Vitára fog kijönni. És amire talán a legjobban várunk: a Silent Hill: Downpour, melynek főhőse Murphy Pendleton, az elítélt. A Downpour még az idén télen fog megjelenni, és az előzetes alapján ismét félelmetesen és hangulatosan sötét vérbeli horrortörténetet kapunk.

Silent Hill: DownpourA jétékmegjelenések mellett a legnagyobb durranás Hideo Kojima titkos projectje, az a platformok közötti játékmentés rendszer, amely Transfarring névre hallgat, és lényege, hogy összeköti a konzolunkat kézikonzolunkkal, azaz egy PS3-on elkezdett játékot a mentés áttöltése után otthonról elindulva bárhol folytathatunk PSP-n, majd ha hazaértünk, PS3-ra való visszatöltés után újra konzolunk elé ülhetünk és ott folytathatjuk, ahol PSP-n abbahagytuk.

Az első játék, amely támogatja ezt az új technológiát a Metal Gear Solid: Peacewalker, amely a Metal Gear Solid HD Collectionben is megtalálható lesz majd. Ez a gyűjteményes kiadás a Peacewalkeren kívül a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty és a Metal Gear Solid 3: Snake Eater játékokat tartalmazza majd, és nagy meglepetésként nemcsak PS3-ra, hanem Xbox 360-ra is megjelenik. 2012-ben jelenik meg a Zone of the Enders HD collection, amely szintén kompatibilis lesz a Transfarring technológiával.

Kojimáék a transfarring mellett a Fox nevű teljesen saját fejlesztésű motoron dolgoznak, melynek segítségével a jövőben egyszerre több különböző platformra is tudnak majd játékokat fejleszteni. Egyelőre nem sokat mutattak belőle, de amit láthattunk, az gyönyörű.

 

 

Kojima Fox motor interjú
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Szefmester
2011.06.08. 19:14
Ez a Neverdead vajon miért emlékeztet engem a Stubbs the Zombie-ra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!