iPon Hírek

Kongregate Market

Dátum | 2011. 01. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A böngészőben játszható játékairól híres Kongregate új szolgáltatást indított Android mobiltelefonokon. A Kongregate Arcade több mint 300 ingyenes játékot biztosít a mobilon szórakozást kereső felhasználók számára.

A szolgáltatás tervek szerint hetente fog frissülni új játékokkal, amiket a böngészős verzió 36.000 alkalmazásából válogatnak. Azt, hogy miből készül mobil verzió meghatározza, hogy a játék kompatibilissá tehető-e a mobil platformmal, illetve hogy játszható-e érintőképernyős készülékeken. A cég ezen kívül még 8500 külsős fejlesztővel működik együtt annak érdekében, hogy készüljenek exkluzív új játékok is mobilokra.

A Kongregate Arcade rendszer alapvetően internetre épül, azaz online kell lennünk a játékokhoz, bár néhány program letölthető lesz és működni fog offline módban is. Az alkalmazás támogatja az asztali verzió összes szociális funkcióját, azaz vannak achievementek, ranglétrák, hagyhatunk kommenteket, és a felhasználók értékelhetik is a játékokat. A program már megjelent, és kompatibilis bármely telefonnal, amely az Android 2.2-es (Froyo) vagy magasabb változatát futtatja és rendelkezik Flash 10.1-gyel.

"Az volt a célunk a programmal, hogy megoldjuk az Android telefont használók játékproblémáit, hiszen sokan nem találtak alkalmazásokat rá." - mondta Jim Gree cégvezető, majd hozzátette, hogy „Összekötjük a weben már létező sok játékost, és fejlesztőt azokkal, akik mobilon szeretnek játszani. Követjük a piacot. Látjuk, hogy egyre többen játszanak mobil alkalmazásokkal, tehát erre a piacra is beléptünk. Cégünk hosszútávú célja, hogy nagyszerű játékélményt kínáljunk mindenhol, ahol az emberek játszani szeretnének.”

Azt szintén elmagyarázta az igazgató, hogy miért az Android piacot választották, az Apple boltja helyett. Véleménye szerint, nagyon sokan használnak Android telefont (jóval többen, mint iPhone-t) és ez egy nyitott szabvány így olyan szabadon és olyan sebességgel dolgozhatnak, ahogy azt korábban a szintén nyitott webes felületnél már megszokták. Ahogy elmondta, mint felhasználó kedveli az iOS termékeket, de fejlesztőként a nyílt szabványokat támogatja. Az Apple termékeknél nem csak a Flash hiánya zavarja, hanem az, hogy az Apple teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy ő az egyedüli játékdisztribútor és bár lehet, hogy a jelenlegi szabályok elfogadhatóak lennének, de ezek bármikor megváltozhatnak, ami igen érzékenyen érinthetné őket. Ráadásul mivel az Apple szintén nyújt játékos szolgáltatásokat így nekik magával az iPhone termékek készítőjével kellene versenyezniük, egy olyan piacon ahol a versenytársuk diktálja a feltételeket. Ezzel ellentétben a Google nyiltan kijelentette, hogy támogatja a külsős fejlesztőket, sőt reméli, hogy a külsősök segítségével behozza lemaradását az Apple-lel szemben. Green ennek ellenére nem zárta ki, hogy együttműködjön Steve Jobs cégével, a jövő még bármit hozhat.

Az alkalmazás jelenleg a fejlesztők weblapján érhető el. (A Google Marketen jelenleg nincs fent.) Akik telepítik az alkalmazást azok most 50 bónusz Kongregate pontot is kapnak. Ezek a pontok játékok játszásával, barátok invitálásával, játékok értékelésével, feltöltésével szerezhetők, és növelik játékos szintünket. A jövőben magas szintű játékosok tervek szerint majd különböző jutalmakat kapnak.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. zsolt200
2011.01.20. 16:33
Ez tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LavX
2011.01.20. 18:49
jó ötlet, bár a flash miatt nálam egyből bukta a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LoGA
2011.01.20. 19:23
Nagy Kongregate fan vagyok. Ezért bánom, hogy a Spicámra nem valószínű, hogy lesz hivatalos forrásból Froyo .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2011.01.21. 08:01
"megoldjuk az Android telefont használók játékproblémáit, hiszen sokan nem találtak alkalmazásokat "

Nah, ekkora hülyeséget is rég hallottam!!! Tavalyi hír, hogy az android market - ami ugye kapásból rajta van minden android cuccon - túllépte a 100.000 alkalmazást. nincsennek illúzióim, de ha ennek csak az 1%-a használható az is ezer program!

Jajj-jajj szegény androidosok, nem találták meg a gyárilag a kezdő képernyőre kitett 3-4 ikon között az android marketet...

Én támogatok minden kezdeményezést, amitől nekünk jobb lesz, de árulja már el valaki, hogy miért a torzitás és a nyílt hazugság a marketing egyetlen használható eszköze?!?!

A másik megjegyzésem, hogy magyarországon jelenleg nem létezik publikusan elérhető, korlátlan mobilnet. Ergó, vagy wifi-n játszom, vagy az "ingyenes" játékok baromira sokba fognak kerülni. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire lesz kedvem ahhoz, hogy minden alkalommal, amikor el akarom indítani valamelyiket, perceket várjak, amíg lecsorog a telefonra több megányi flash :-(

Arról már nem is beszélve, hogy a flash-en keresztül az adott telefon tudásának jó ha 10%-át ki lehet használni: Tehát, a baromi drága telefonnal szabadon játszhatunk majd olyan játékokat, amiket egy havi mobilnet áráért akár meg is vehetek.

Szóval hajrá, de azért ezt még át kellene gondolni egy kicsit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseko
2011.01.21. 09:21
"A program már megjelent, és kompatibilis bármely telefonnal, amely az Android 2.2-es (Froyo) vagy magasabb változatát futtatja és rendelkezik Flash 10.1-gyel."

Tehát a jelenlegi androidos mobilok 50%-át már ki is zárták. Telefont nem fogok ezért cserélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meki2000
2011.01.22. 11:49
Supra: offline is lehet játszani letöltött flashes játékokkal (http://www.kongregate.com/android)

Abban igazad van, hogy jó lassú lesz a mostani telókon, de nem véletlenül csak most jöttek ki vele. Jönnek a 2 magos telefonok, azok majd csak megbírkozni a flash szeméttel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!