iPon Hírek

Könnyedén szárnyal a Movea légegere

Dátum | 2008. 09. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Ezt a képességét a beépített mozgás- és gyorsulásérzékelőinek köszönheti, amelyek révén így semmiféle felületre nincs szüksége, és pusztán úgy is irányíthatjuk vele a gépet, hogy az egeret ide-oda lengetjük a levegőben. Maga a technika ugyan nem újdonság, vannak már hasonlók, ám a Movea mégis egy figyelemreméltóan elegáns és ügyes darabot alkotott.


Ami a dizájnt illeti, az egeret jól láthatóan "kétkezesre" tervezték, így balkezesek is könnyen használhatják; a vezérelt géppel természetesen vezeték nélküli kapcsolatban áll (2,4GHz), a 30 méteres hatótávolsága pedig valóban komolynak mondható; biztos kiválóan alkalmazható nagy előadótermekben, kivetített képernyők esetén.


Interfész-képességek terén sincs panasz, lévén a gombjai programozhatóak, és gesztusfelismerésre is képes - ha pedig a kezünk már teljesen elfáradt a sok hadonászásban, még mindig visszakapcsolhatjuk lézervezérlésre, és használhatjuk közönséges optikai egérként is. Villámgyorsan be is kapcsolható, lévén alig 20ms-ra van szüksége a "feléledéshez".

Októbertől várható, $100 ellenében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Multitask
2008.09.25. 11:58
vissza a cikkhez

Pofás kis dög, bár biztos főként ilyenre való, hogy előadótermekben használják. Otthon biztos fárasztóbb hadonászni, mint simán egerészni. Bár azt is lehet vele. Nekem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!