iPon Hírek

Könnyen feltörhetőek a vezeték nélküli billentyűzetek

Dátum | 2007. 12. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A 27 MHz-es billentyűzetek, mint például a Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 és 2000, nem is olyan biztonságosak, mint hinnénk.

Elég ugyanis körülnézni egy kicsit az FCC-nél, és az SKU felhasználásával már ki is deríthető, hogy milyen sávon kommunikál az eszköz.

A svájci székhelyű Dreamlab Technologies elmondása szerint ez pedig nem kevesebbet jelent, mint hogy a billentyűlenyomások szinte azonnal dekódolhatóak. És még ha az "azonnal"-hoz nem is elég szerencsés az ember, akkor se kell túl sokat várnia, mivel a vezeték nélküli billentyűzetek legfeljebb 256 kódolási kulcsot használnak csak, így egy szótárfájl felhasználásával legkésőbb 20-50 billentyűlenyomás ideje alatt mindenképpen visszafejthető a gépelés.

A kellő ismeretek birtokában tehát könnyen össze lehet állítani egy vezeték nélküli leütésfigyelőt és akár a teljes irodában meg lehet figyelni mindenkinek a jelszavait és kódjait.

Mindenesetre azért akad jó hír is: a Logitech állítólag két extra kódolási réteget is alkalmaz a vezeték nélküli eszközein, így ezeket sokkal nehezebb feltörni. A kérdés csak az, hogy ez a védelem is meddig tart ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Alamos
2008.07.03. 10:45
(Vendég_WoLfMaN_* @ 2008 Jul 3, 09:25) ennek se lesz nagy jöv?je
Ahogy 10 éve nincs jöv?je a 10 petabyte-os gyémánt vagy valami hasonló alapú 3D-s háttértárolónak se...
Sajnos azóta még a cégr?l se hallok, hogy hol tart a fejlesztés. Tudod, fejl?dik az emberiség kutya ugat, a pénz nagy úr és csendben mindenki elhull, kinek nem tellik rá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.07.03. 11:07
ott a pont
hiába csináltak vízautót is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!