iPon Hírek

Könnyű, szép és stílusos laptop az Eltrinex -től

Dátum | 2008. 09. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nemes egyszerűséggel csak MobilePC néven emlegeti az európai Eltrinex azt a 10,2 hüvelykes minilaptopot, amivel nemrég megörvendeztette a piacot.

A gépet egy 1,6GHz-es VIA C7-M procival, valamint 1GB RAM-mal és 320GB merevlemez-kapacitással szerelték fel, operációs rendszerként pedig XP-t tettek rá. Az optikai meghajtó kérdését egészen érdekesen oldották meg, mivel szériatartozékként (tehát még csak nem is opcionálisan) jár hozzzá egy külső, USB-s DVD-RW író.


Manapság lényegében alapelvárásnak nevezhető már a Wi-Fi is, és a MobilePC természetesen ennek is megfelel a maga 802.11a/b/g moduljával - plusz emellett nem hiányozhat természetesen a jól bevált Ethernet-csatlakozó és a Bluetooth-kompatibilitás sem. Rendelkezik továbbá a gép beépített többformátumú kártyaleolvasóval és VGA-kimenettel is - a 2200mAh-s akku üzemideje azonban ismeretlen.

Található még a gépen két USB-port is, bár persze ebből egyet elfoglal a külső DVD-RW meghajtó, így a maradék egy kissé szűkös lehetőséget biztosít csupán. De legalább túl drágának se mondható a gép, és az árterjedelme is viszonylag szűkös: a legolcsóbb változat dollárban 700, a legdrágább pedig 760 körül számítható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások