iPon Hírek

Kontrollerrel jön az új Samsung Gear VR

Dátum | 2017. 03. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung több Gear VR headsetet is kínál már, és gyökeres változásról ennek kapcsán nem tudunk beszámolni. A sajtóközleményből kiderül, hogy a headsetnek 42 milliméteresek a lencséi, és nőtt a látómezeje. Az első Gear VR headsetek még 96 fokos látómezőt nyújtottak a felhasználóknak, de a fejlesztések révén ez modell már 101 fokkal dolgozik. A Samsung a mobilos virtuális valóságban ezzel a megoldással az élen jár, szóval ha a komolyabb VR kiegészítőktől azért el is marad, panaszra nem lehet okunk. A vállalat egy fejlett torzítás korrigáló technológiát is alkalmaz, ami elvileg a minimálisra próbálja csökkenteni a VR-betegség fellépésének esélyét. A készülék tartalmaz egy mozgási érzékelőt, egy giroszkópot és egy közelség szenzort is. És van rajta egy védőburkolat, amit akár el is lehet távolítani, de érdemesebb használni, hogy biztonságban legyen az okostelefon.
Sokkal érdekesebb a headsetnél jelen esetben a kontroller. A Samsung egy olyan vezérlőt készített a Gear VR mellé, ami aránylag ergonomikus kialakítású, így a vállalat reményei szerint azonnal kézre fog állni szinte minden felhasználónak. A felső részén található egy érintőfelület ami kattintható is, alul pedig van rajta egy ravasz – az nem derült ki, hogy ez fokozatmentes-e. Gombokból sem szenved hiányt a vezérlő, hiszen van egy billentyű, ami a főképernyőre vezeti a mobilt, akad visszaléptetés és a hangerőt is lehet rajta szabályozni. A szenzorokat tekintve szolgál egy gyorsulásmérővel, giroszkóppal és egy mágnesesség érzékelővel is. Állítólag 70 olyan alkalmazással lehet számolni, amiben a közeljövőben használható lesz a kontroller. Vezeték nélküli egységről van szó, így a tápellátást is meg kellett oldania a tervezőknek. Mivel nagyon alacsony a fogyasztása a kütyünek, így a Samsung elemeknek szavazott bizalmas. Két darab AAA-s formátumú elemmel 40 napig bírhatja szuflával az eszköz, ha minden nap két órán át használják. Szóval ha az első heteket követően ráun egy kicsit az ember, akár hónapokig is elvan egyetlen elempárral. A Gear VR headseten található egy Micro-USB kimenet, a csomag pedig tartalmaz egy C-típusú átalakítót, hogy a támogatásban részesülő legújabb mobilokkal is össze lehessen kapcsolni. A Gear VR headset 207,8 x 122,5 x 98,6 milliméteres testet öltött és 345 grammos tömeggel büszkélkedhet, néhány grammot lehet spórolni azzal, ha az ember nem teszi fel az extra védelmet nyújtó takarólapot (az 35 grammos). A hozzá tartozó távvezérlő pedig 108,1 x 48,1 x 38,2 milliméteres lett és 64,3 grammot nyom. Nem jelent tehát komoly terhet a kézben, így egyáltalán nem zavarja a felhasználót a szabad mozgásban, ami fontos szempont. Az Samsung Gear VR kompatibilis a Galaxy S7 és S7 Edge párossal, a Galaxy Note 5-tel, a Galaxy S6+-szal, valamint az Galaxy S6-tal és a Galaxy S6 Edge modellel. És bár egyelőre a Samsung nem említi, de ebbe a sorba minden bizonnyal hamarosan beáll majd a Galaxy S-széria következő tagja is. A dél-koreaiak a Mobile World Congressen arról nem beszéltek, hogy a kontrollerrel is megtoldott Gear VR headet mikor kerülhet a boltok polcaira és mennyibe fog kerülni – vélhetően 100 és 200 dollár közé érkezhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ADIO17
2017.03.01. 21:31
remélem lesz külön kontroller, gondolom úgy is a telefonhoz csatlakozik majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pocla
2017.03.02. 11:24
Engem a vr teljesen hidegen hagy, sőt fél éve már nem is nagyon játszom. Van értelme így nekem a s7 edgem mellé venni egy ilyet? A pénz nem akadály, csak nem tudom mire használnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!