iPon Hírek

Konvertibilis HP notesz 360 fokban hátrahajtható kijelzővel

Dátum | 2014. 02. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Megérkezett a HP legújabb noteszgépe, amely több okból is különlegesre sikeredett. A Pavilion x360 egy 11,6 hüvelykes képátlójú, tízujjas kapacitív érintő támogatást kínáló HD kijelzővel rendelkezik, amely speciális zsanéron kapott helyet. Utóbbi 360 fokos mozgásteret biztosít a kijelző számára, így az újdonság többféle kijelző pozícióval is használható. A klasszikus noteszgép üzemmód mellett tábla üzemmód is rendelkezésre áll, hála a teljesen hátrahajtható kijelzőnek. Tábla módban a hátoldalra kerülő billentyűzetet természetesen letiltja a rendszer, így nem kell tartani a véletlen billentyűlenyomások okozta kellemetlenségektől. Ezeken felül úgynevezett sátor mód is rendelkezésre áll, ami például képek vagy videók megtekintésekor jöhet jól.
Az elegáns dizájnnal büszkélkedő, piros és ezüst kivitelben egyaránt elérhető Pavilion x360 külső része Soft Touch borítást kapott, ami ellenáll az ujjlenyomatoknak, ugyanakkor megérinteni is kellemes. A billentyűzet felőli részen már szálcsiszolt alumínium borítással találjuk szembe magunkat, ami elegáns megjelenést kölcsönöz a terméknek. Hogy mi lapul a billentyűzet alatt? Nos, sokan várhatnák, hogy a termék a Haswell platformra alapoz, ám nekik csalódniuk kell: a HP költséghatékonysággal kapcsolatos megfontolásból inkább a Bay Trail mellett tette le a voksát. A Lenovo Yogájára hasonlító Pavilion x360 fedélzetén egy Pentium sorozatú, N3520 típusú Bay Trail SoC lapul, amelyhez 4 GB-nyi rendszermemóriát és egy 500 GB-os merevlemezt társítottak. Sajnos SSD meghajtóról abszolút nem esik szó, még csak opció szintjén sem. Cserébe viszont lesz WiFi és Bluetooth támogatás, sőt, egyes térségekben opcionálisan a DataPass 3G+/4G támogatásban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak lesznek.
A 399 dolláros Pavilion x360 esetében jó hír, hogy az 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelző IPS technológiára támaszkodik, azaz széles betekintési szögekkel és remek képminőséggel áll a felhasználók rendelkezésére. A fedélzeten 3 USB port, egy normál méretű HDMI videó kimenet, illetve egy HP TrueVision HD webkamera is helyet kapott. Az újdonság Beats Audio hangrendszerrel érkezik. A mindössze 21,9 milliméter vastag konvertibilis noteszgép 1398 grammot nyom a mérlegen, operációs rendszerként pedig Windows 8.1-et alkalmaz. Arról sajnos nincs pontos információ, hogy egyetlen teljes akkumulátortöltéssel pontosan mennyi ideig üzemel az újdonság. A Pavilion x360 piros kiadása február 26-ától lesz elérhető kereskedelmi forgalomban – elsőként az Amerikai Egyesül Államok területén. A 4G-képes modellek érkezésére pedig nyár folyamán számíthatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Merwenus
2014.02.25. 17:27
Ha 360° lenne, akkor a saját helyzetébe kerülne vissza, ehhez képest viszont jó 3cm-es különbség van az eredeti pozíciójához képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kadarivi
2014.02.25. 18:05
Hát erre nem érdemes lecserélnem az Acer 1825PT-met...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HozeManuel
2014.02.25. 20:00
Nekem nagyon tetszenek az ilyen laptop+tablet hibridek. Igaz hogy nehezebb, vastagabb, de legalább van benne rendes vas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bepjani94
2014.02.25. 20:53
Merwenusnak igaza van.. hibás a cím.. chhhe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2014.02.25. 23:24
Szerintem a cikk helyesen írja, hogy 360 fok. Attól még hogy 3cm-es eltoláson is átesett a kijelző, vízszintesből vízszintesbe 360 fokot fordult.
Ettől függetlenül számomra elég életidegen, hogy egy eszköz hátán billentyűzet legyen, emlékezve arra, hogy "normál" használat mellett is milyen könnyen lepattanhatnak a gombok.
Ha már olyan nehéz mint egy laptop, olyan vastag, mint egy laptop, akkor miért kell erőltetni ezt a billentyűzet elrejtést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2014.02.26. 01:02
Vicces, hogy megint ujra feltalaljak a netbook-ot, ami ugye senkinek nem kellett es a tablet-ek megoltek A csavar az egeszben hogy most 2-szer annyiert adjak oket. (igaz a Bay trail mar gyorsabb, mint a regi Atom volt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!