iPon Hírek

Könyv méretű PC, ezúttal Ivy Bridge processzorral

Dátum | 2012. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG


A könyv méretű PC az Intel harmadik generációs, Ivy Bridge architektúrára épülő processzorait használja: alap esetben Core i5-ös központi egység jár hozzá, de igény szerint Core i3-as és Core i7-es processzorral is elérhető. A pici PC HM76-os alaplapja összesen 4 GB-nyi rendszermemóriát tartalmazhat, méghozzá egyetlen darab DDR3-1333 MHz-es So-DIMM memóriamodul formájában. Az adatok tárolásáról 500 GB-os merevlemez gondoskodik, de az opciós listán 320 GB-os HDD is jelen van. Külön videokártya nem kérhető az apróságba, be kell érnünk az adott Ivy Bridge processzor Intel HD Graphics 4000-es integrált videó vezérlőjével, de ekkora méret esetében ez nem csoda. Az audió vezérlő szerepét ezúttal egy 5.1 csatornás egység tölti be. Jó hír viszont, hogy az i53-as modell a mellékelt kerettel VESA támogatással ellátott monitorok hátuljára is felszerelhető.


A feketében és fehérben egyaránt elérhető mini PC Gigabites Ethernet vezérlővel, 802.11n WiFi adapterrel és Bluetooth adapterrel egyaránt fel van szerelve. A csatlakozók között a HDMI és D-Sub videó kimenetek mellett egy darab USB 3.0-s port, négy darab USB 2.0-s port, valamint egy memóriakártya-olvasó lapul (SD/MMC/MS/MS PRO). Az újdonsághoz jár egy infra távirányító is, amellyel a HTPC funkciók vezérlése mellett a PC ki- és bekapcsolásáról is gondoskodhatunk. A 192 x 155 x 26 milliméteres mérettel érkező rendszer mindössze 35 wattot fogyaszt. A halk működésről egy hőmérsékletvezérelt ventilátor gondoskodik. A gyártó szerint a termék halk működése miatt nem csak HTPC-nek, hanem otthoni letöltő központnak is hatékonyan bevethető. Az újdonsághoz opcionálisan Windows 7 Home Premium operációs rendszert is kérhetünk.


Az alap konfiguráció, amely Core i5-ös processzort, 4 GB-nyi rendszermemóriát és 500 GB-os merevlemezt tartalmaz, 520 dolláros áron érhető el az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén. A Giada i53 európai forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!