iPon Hírek

Könyvekkel bővült a Google Play hazai kínálata

Dátum | 2013. 07. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Röviddel azt követően, hogy a Google teljesen új ruhába öltöztette a Play áruházat, illetve annak webes felületét, funkcionálisan is gazdagították azt, legalábbis néhány ország lakói számára. Mi magyarok a legtöbbször kimaradunk az ilyenekből, ám ezúttal pont nekünk - és még pár környező országnak - kedveznek. Mostantól mi is elérjük a Play könyvestárát.

A Books részleg az indulása óta négy millió címet gyűjtött össze, így gigantikus mennyiségű könyvvel számolhatunk. A megvásárolt műveket pedig rengeteg módon fogyaszthatjuk. Tárolhatóak és visszanézhetőek ezek online a webes felületen vagy a mobilos alkalmazással, de offline is birtokba vehetőek, így át is mozgathatjuk őket más eszközökre, amelyeken esetleg nem érhető el a piactér. Ha valamit olvasunk, az a lehető legtöbb helyen szinkronba fog kerülni, így ha egy könyvet megkezdünk mobilról a buszon, hazaérve nyugodtan válthatunk azt az e-könyvolvasónkon.
Bőséges a felhozatal, de az angoltudás elkél.
Fontos kiemelni, hogy ez nem Android exkluzív, az iOS rendszert futtató eszközök tulajdonosai felé is nyitott a Google. Ráadásul nem csak az itt megvett dolgokat tudjuk itt tárolni, hanem a sajátjainkat is PDF és EPUB formátumban. Ily módon nem kevesebb, mint 1000 fájl tölthető fel (!), mindössze annyi a megkötés, hogy ezeknek 50 MB-nál kisebb mérettel kell rendelkeznie. A keresőóriás könyvesboltja a mostani jelentős piacbővítéssel már 26 ország lakói számára érhető el.

A Google Play Books az alábbi listán sorolt országok felé nyitotta meg a kapuit a napokban:

Sajnos a tartalmak terén nem is érdemes abban reménykedni, hogy a legújabb könyveket birtokba vehetjük az anyanyelvünkön írt formátumban. A legtöbb elérhető kiadvány angolul szerepel a kínálatban, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne ilyen a felhozatalban. A Play Booksban bogarászva főleg öreg, antikvár darabokra lelhetünk rá, ezek is a legtöbb esetben történelmi vonatkozásúak. Tehát lényegében igazi gyöngyszemekről lenne szó, viszont ez valószínűleg keveseknek jelent vigaszt.
Jól szűrhető a kínálat.
Remélhetőleg hamarosan újabb lehetőségekkel bővülhet a Google Play, és feltűnnek a rendszer kínálatában a filmek és a zenei anyagok is. Ez persze így leírva nem tűnik komoly műveletnek, pedig az. Az ilyen multimédiás tartalmaknál le kell gyűrni a bonyolult jogdíjrendszert, az pedig ennyi területre, mint a fent felsorolt, nem egyszerű eset, hiszen minden régióban más szabályozást használnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Krigg
2013.07.19. 16:33
Valahogy sajnalom kiadni digitalis konyvert az atlag 1500 forintot. Pedig nem vagyok a formatum ellensege.
Egy probat azert lehet teszek vele, viszont hiaba a negymillio konyv elso keresesem pl. Iain M. Banks volt es egy sincs nekik. Fail.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Eretnek90
2013.07.19. 18:16
nézz rá a legnépszerűbb regényekre és látod kik a célcsoportjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.07.19. 18:16
Amikor elsőnek meghallottam a hírt nagyon örültem, rögtön szaladtam megnézni a kínlatot, de az árakat meglátva nagyon hamar rájöttem, hogy sosem fogok innen semmit sem megvenni.
Csak pár könyv árát hasonlítottam össze, a könyv fizikai formában mindig olcsóbb lett volna, és még ingyen házhoz is hozzák. Pedig milyen jó lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!