iPon Hírek

"Konzervatív" e-olvasót tervez a Toshiba

Dátum | 2009. 09. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Saját e-olvasót tervezünk, amely már a jövő év közepére piacra kerülhet - jelentette be az IFA alkalmával Graeme Simons, a Toshiba termékmenedzsere. Ez azonban a jelek szerint egy meglehetősen formabontó készülék lesz a jelenlegi trendekhez képest, mivel egyáltalán nem gondolkodnak érintőképernyőben.


Graeme elmondása szerint érintőképernyő egy e-olvasóhoz teljességgel felesleges, mivel az összes szükséges funkcionalitása tökéletesen vezérelhető hagyományos gombokkal is. Erről persze nyilván mindenkinek megvan a saját véleménye, ám az valóban tény, hogy a képminőségre az érintőpanel hiánya valóban jótékony hatással van.

Elmondta továbbá azt is, hogy az új készüléket két méretben, 7 és 9 hüvelykben tervezik, ám a 9-es érkezése még nem vehető teljesen biztosra, mivel azzal kapcsolatban még nem végeztek el minden szükséges költségbecslést. Ha ezek meglesznek és pozitív eredménnyel zárulnak, úgy természetesen ez a változat is zöld lámpát kaphat majd.

Végül kiderült még az is, hogy az akku elvileg 6.000 lapozást bír majd ki egy töltéssel, ami egészen jó értéknek mondható. Sajnos arról már nem említett semmit, hogy ezek a leendő készülékek várhatóan mennyibe kerülnek majd, de a kis méretből és az érintőpanel hiányából kiindulva valószínűleg az olcsóbbik kategória választékát gyarapíthatják majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Azrael
2009.09.07. 11:05
egy olcsóbb modellre én is beneveznék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. byzzah
2009.09.07. 12:47
Imádom, ahogy mindenki belevág az árversenybe, nagyon remélem ennek komoly következményei lesznek és végül beszerezhető lesz egy átlagosabb emberkének vagy épp diáknak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. petyus76
2009.09.07. 13:20
Igazuk van teljesen felesleges, hogy zsíros kézzel kelljen tapogatni a kijelzőt. Az meg különösen jó, hogy ezáltal még a képminőség is jobbá válik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!