iPon Hírek

Konzoltudomány

Dátum | 2008. 02. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az újabb játékkonzolok egyre inkább megközelítik a kutatási célokra használt számítógépek teljesítőképességét, és mivel legalább olyan könnyen programozhatóak is, ezért a tudományos világ is egyre inkább felfedezi őket magának. A Londoni University College professzora, Peter Coveney elmondása szerint "a szórakoztatóipar kétségkívül nagyban hozzájárul a csúcsteljesítményű számítástecnika fejlesztéséhez is".

Főként a Sony PS3 és a Nintendo Wii alkalmazható elsőrangú tudományos eszközként; Gaurav Khanna, a Massachusetts-i Egyetem professzora például 16 PS3-ból állított össze magának egy "szuperszámítógépet", amivel két fekete lyuk összeolvadásának a folyamatát szimulálja. Elmondása szerint ugyanazért a pénzért, amennyibe a TeraGrid szuperszámítógépek egyszeri igénybevétele kerülne (és akkor még csak egyetlen szimulációról beszélünk), már megépítheti a saját szuperszámítógépét is PS3-asokból, ami ráadásul ugyanolyan jól működik, mint a nagyok, nem is kell várni rá, és korlátlan a felhasználhatóságuk is.

Arról már korábban is hallhattuk, hogy például a Wii olcsó mozgásérzékelő technológiáját is milyen jól fel tudják használni a sebészek is, legújabban azonban már a páciensek rehabilitációjában és Parkinson-terápiában is felhasználják őket.

És most már mindenki tökéletes magyarázattal is szolgálhat a pénzügyei tekintetében illetékes egyének felé, hogy miért is kell okvetlenül beszereznie mindhárom következő generációs konzolt rögtön a megjelenés napján - természetesen azért, hogy kikutathassa a rák ellenszerét...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!