iPon Hírek

Kör alakú kijelzővel jön az LG új okosórája

Dátum | 2014. 08. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | IT VILÁG

Az LG nem az elsők között dobott piacra olyan órát, ami az okostelefonok klienséül szolgálhat, de az Android Wear operációs rendszer felhasználói között az élen járnak. Egyelőre csak egy okosórával rendelkeznek – ami a Play Store rendszeréből vásárolható meg – de már gőzerővel dolgoznak a következő terméken.
A vállalat egy futurisztikus előzetes videót is készített az érkező újdonságnak, ami bár rejtélyes, azért a legfontosabb dolgot tekintve árulkodó. A teaser alapján azt már biztosan kijelenthetjük, hogy ezúttal négyzet helyett, kör alakot ír le a digitális számlap. Az új karóra a dizájnra célozva az „R” betűvel (R, mint Round) lesz fémjelezve, tehát várhatóan az R Watch vagy a G Watch R nevet fogja megkapni. Ezzel a lépéssel az LG a Motorola orra alá törhet némi borsot, ugyanis így már nem marad vetélytárs nélkül a sokakat lenyűgöző Moto 360.
Az operációs rendszer szerepét itt is a Google megoldására, az Android Wearre oszthatták ki a mérnökök. A rövidke felvezető videó tanúsága szerint rengeteg különböző, de hagyományos órára emlékeztető felhasználói felület közül lehet majd válogatnia a jövendőbeli tulajdonosoknak. A grafika alapján az újdonság keretén egyetlen gomb lesz, a szíjat pedig tetszés szerint lehet majd cserélni rajta. A LG-nél tehát nincs pihenés, alighogy kereskedelmi forgalomba bocsátották az G Watch modellt, a fejlesztők máris egy újdonságon kezdtek dolgozni. A mérnökök munkájának eredményét pedig hamarosan a nagyközönség is szemügyre veheti. Az LG jelen állás szerint a Berlinben megrendezésre kerülő IFA szórakoztató elektronikai kiállítás során ránthatja le a leplet a legújabb sikervárományosáról szeptember elején. Érdemes lesz tehát az LG standján is körülnézni a látogatóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Supra
2014.08.28. 10:07
Nem értem, miért kell ragaszkodni a kör alakhoz: Ebből már rögtön lehet tudni, hogy nem lesz több haszontalan játékszernél, mert sem szöveg,sem kép megjelenítésre nem ideális, és semmilyen létező szabványhoz nem igazodik.

Aki mutatókat akar nézni kerek számlapon, az vegyen rendes órát. Bár már ez sem igaz, mert a kínálat jelentős része már ott sem kerek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wsvap
2014.08.28. 11:56
https://www.youtube.com/watch?v=b37wPPTVvX8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!