iPon Hírek

Környezetbarát WD merevlemezek

Dátum | 2007. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital új merevlemez családdal jelentkezik a piacon, az új termékek alacsonyabb fogyasztásukkal érdemelték ki a környezetbarát jelzőt. A termékek számos technikai újítást hívnak segítségül a cél, vagyis az alacsonyabb fogyasztás eléréséhez. A gyártó állítása szerint a GreenPower (GP) sorozat tagjai akár 40%-kal kevesebbet fogyasztanak a hagyományos meghajtóknál, ez az érték éves szinten már jelentősebb megtakarításokat eredményezhet. A gyártó állítása szerint azzal, hogy a meghajtó 40%-kal kevesebb áramot vesz fel a rendszerből, éves szinten 10 dollár megtakarítást lehet elérni meghajtónként.


A Western Digital új merevlemezei nem csak alacsonyabb fogyasztásukkal, de halkabb működésükkel is jó választásnak bizonyulhatnak. Az energiametakarítással a környezetet is kímélhetjük, ugyanis kevesebb energia felhasználásával csökken a széndioxid kibocsátás is (az áram előállításánál): ennek eredményeként 49 KG széndioxid levegőbe kerülése akadályozható meg meghajtónként évente. A Western Digital hasonlata szerint ez a tény azzal egyenértékű, mint ha egy autót két hétig nem használnánk.

A Western Digital GP merevlemezei három új eljárásnak köszönhetik az alacsonyabb fogyasztásukat. Az egyik az InteliPower technológia, amelynek segítségével a merevlemez tányérjainak forgási sebessége az igénybevételtől függően 5400 és 7200 RPM között variálható. A második újítás az IntelliPark eljárás, amely úgy csökkenti a fogyasztást, hogy a merevlemez olvasó fejeit parkoló pozícióba helyezi, amennyiben az egység idle módban van. A harmadik fontos eljárás az IntelliSeek technológia. Ez az eljárás keresés közben a fejet optimális sebességgel mozgatja, így csökken a vibráció, illetve a fogyasztás.

A WD kínálatában a környezetbarát merevlemezek minden esetben GP jelzéssel kerülnek majd forgalomba, ezek a meghajtók 320 GB-tól 1 TB-os kapacitásig lesznek elérhetőek. Elsőként a My Book családban válik elérhetővé a WD Caviar GP 1 TB-os háttértároló külső meghajtó formájában. A WD Caviar GP 1 TB augusztusig egészen biztosan nem lesz forgalomban asztali számítógépekhez, az RE-GP és AV-GP modellek várhatóan az év harmadik negyedévében debütálnak majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.24. 16:26
vissza a hírhez

A Western Digital új merevlemez családdal jelentkezik a piacon, az új termékek alacsonyabb fogyasztásukkal érdemelték ki a környezetbarát jelzőt. A termékek számos technikai újítást ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!