iPon Hírek

Környezetkímélő Super Talent DDR3-as ramok

Dátum | 2009. 08. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Super Talent folyamatos fejlesztéseket végez a NAND Flash és a DRAM termékek piacán, amelynek köszönhetően a vállalat a piacvezető cégek közé tartozik. A legfrissebb munkák gyümölcsei például a "zöld" DDR3-as memória modulok, amik környezetkímélő módon és a megszokottnál kevesebb anyag felhasználása mellett készültek.


Az újdonságok esetében két rendkívül fontos lépést tett a gyártó annak érdekében, hogy a memória modulok minél környezetbarátabbak legyenek. A JEDEC szabványait felhasználva a cégnél olyan VLP (Very low profile - azaz nagyon alacsony profilú) modulokat készítettek, amelyek a DDR3-as alapú X86-os rendszereket célozzák meg. A termékek esetében a PCB , vagyis a nyomtatott áramköri lap kialakításához a megszokottnál 38%-kal kevesebb anyagot (FR4) használtak fel, de a rézből, ami az egyes chipek és egyéb alkatrészek közötti kapcsolatot teremti meg, a megszokott mennyiségnél egyharmaddal kevesebbet alkalmaztak. A Super Talent a memória chipek csomagolását is módosította: az egységeknél feleannyi műanyagot alkalmaztak. A felsorolt változtatások hatására a memória csomagok 35%-kal könnyebbek, mint egy hagyományos DDR3-as DIMM csomag, ami jelentős megtakarítást eredményez a szállítási költségekben.


A gyártó az új, alacsony profillal és környezetbarát kivitellel rendelkező memória modulok első tagjait szeptember folyamán dobja piacra. Első körben 1066 MHz-es és 1333 MHz-es órajelen ketyegő termékek érkeznek (időzítések és működési feszültség még nem ismertek), amelyek 1 GB-os és 2 GB-os verzióban lesznek megvásárolhatóak. A termékekre a gyártó élettartam-garanciát vállal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. systexas
2009.08.28. 18:40
VISSZA A HIRHEZ

nem értem ezt a zölt mániát mostanában
kb annyi műanyagot spóróltak meg ezzel mint amennyi egy tescos szatyorban van...
szerintem itt semmi értelme spórolni, inkább a gazdaság más területein kéne "spórolni az anyaggal"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pluto
2009.08.28. 18:46
Érdekelne hogy mennyivel lesz így olcsóbb. ( Ha egyáltalán az lesz. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. systexas
2009.08.28. 18:46
szerintem drágább lesz mert "zöld"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Parano1d
2009.08.28. 18:57
Megkockáztatom baromi drága , ha már élettartam-garanciát vállalnak rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. trekbalazs
2009.08.28. 19:23
Plusz egy lépés a GREEN világ felé, amit majd mindenki lassan átvesz a termelésben. Nem ez a "VLP" szabvány fog tiszta levegőt varázsolni.
De egyre több helyen jelenik meg a zöldség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szabtam
2009.08.28. 19:23
systexas:

maximálisan egyetértek. hányok már a sok zöldségtől. kb, mint a parasztvakító kék led, csak most ezzel próbálnak mindent eladni. a bambusz borítású laptop-on csúcsosodott ki a nemnormálisság...

egy memória ne zöld legyen, hanem gyors, megbízható és tartós...

trekbalazs:

nyugi. ezek nem akarják a földet kímélni. hazug marketinggel, a mi képmutató lelkiismeretünkkel számolva, eladni akarnak....
a saját képmutatásunknál arra gondolok, hogy megveszünk egy ilyet, akkor az a jó érzés kerít a hatalmába, hogy most milyen jót tettünk. majd a következő fél percben, kicsit oda nem figyelve, (élve rendes életünket), 1000x-es kárt okozunk a természetnek, mint amennyit a memória spórolt egész élete folyamán.

erőltetett hasonlatnak tűnhet, de kicsit olyan, amikor nem könyörületből segítünk, adunk valakinek, hanem azért a pillanatért, ami utána átfut a zsigereinken, hogy most milyen jót tettünk. (még ha ezt magunknak sem valljuk be...) - és ezt az adományfelhajtók rendre ki is használják.

na. itt pont ehhez hasonlatos módszerről van szó. még a cél is ugyanaz: a pénztárcánk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jano12
2009.08.29. 08:52
Én örülök a zöld IT-nek. Amikor kikapcsolom a gépet, még az áramról is lehúzom. Innen kezdődik a zöld IT.

Ja és valaki szerint felesleges egy memóriának "zöldnek" lennie. Hát valahol folytatni kell. Nekem nagyon tetszik ez a zöld IT.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. trekbalazs
2009.08.29. 09:35
A kor szólása: " A kevesebb több "-be kerül !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!