iPon Hírek

"Környezetvédő" mobil a Samsungtól

Dátum | 2009. 02. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Blue Earth névre hallgató mobil valóban egy kifejezetten szép és ízléses alkotás, amelyhez az ihletést állítólag egyszerűen egy sima, letisztult kis kavics adta. Megjelenésre, és feltehetőleg még funkcionalitásra is rendben van, hiszen a mostanra már alapkövetelménnyé vált érintőképernyő sem hiányzik belőle.


Ami azonban azt a kérdést illeti, hogy mennyire is környezetvédő valójában, nos... azt már nehezebb megítélni, elvégre itt nem csak a tényleges termék adottságai számítanak, hanem az is, hogy a gyártási, csomagolási és szállítási folyamatok során mennyi szennyeződés keletkezik, és erről persze nyilván nem is ejt szót a Samsung, így a dolognak ez a része egyelőre nagyrészt homályban marad - itt csak annyit lehet tudni, hogy az előállításához újrahasznosított műanyagot is használnak, ami viszont mindenképp pozitív.


Maga a telefon azonban kétségkívül elbüszkélkedhet azzal, hogy a hátlapjába napelemes töltőt építettek, így ha lemerülőben van, elvileg elég csak arccal lefelé "megnapoztatni" (gyakorlatilag azonban arról szintén nem adtak pontos adatot, hogy ezzel teljesen is fel is tölthető-e az akku reális időn belül, csak annyit mondtak, hogy "bármikor össze tud szedni egy hívásra elegendő töltést"). Továbbá, ha a készülék egy napon majd egy szemétdombon kötne ki, elvileg mérgezni sem fog, mivel se brominált gyulladásgátlókat, se más hasonló gonosz kemikáliákat nem használtak fel az előállításához.

Takarékoskodik továbbá a készülék a saját töltésével is - már ha a felhasználó Eco üzemmódben használja -, mégpedig oly módon, hogy folyamatosan optimalizálja a képernyő fényességét, a háttérvilágítás időtartamát, de még a Bluetoothot is annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban működjenek, és egy Watt se menjen veszendőbe. Továbbá magát a felhasználót is környezettudatosságra bíztatja egyebek mellett a beépített lépésszámlálójával is, amely arról tájékoztatja az embert, hogy hány fát mentett meg azáltal, hogy most gyalogolt, és nem autóval ment.


Árról egyelőre még nincs információ, de "bizonyos piacokra" az év második felében szállítják majd a készüléket, hivatalosan pedig a jövő heti Mobil Világkongresszus alkalmával mutatják be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.13. 13:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya
2009.02.13. 14:30
Nem rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.02.13. 22:55
Biztos jól kacsázik a vizen. A következő mobildobóbajnokság favoritja lesz. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shimenator
2009.02.16. 10:16
Gyönyörű karcos lesz a kijelzője, ha jelenlegi formájában kerülne gyártásra. Majd, pár év múlva, hibrid töltős kijelzőkkel, az lesz ám a jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!