iPon Hírek

Koszrezisztens LCD-képernyő laptopokhoz

Dátum | 2007. 11. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az LG.Philips LCD sikeresen kifejlesztett egy olyan 15,4 colos TFT-LCD panelt laptopokhoz, amelyről igen könnyen eltávolítható bármilyen szennyeződés - még akár tinta- vagy filcnyomok is.

A TFT-LCD paneleket általában egy olyan bevonattal látják el, ami egyrészt az erőteljes ragyogást fogja vissza, másrészt pedig a tükröződésnek veszi elejét. A bevonat egyes fajtái ráadásul olyan kémiai tulajdonságokkal bírnak, amelyek valósággal vonzzák a koszt és a zsírt - márpedig a felhasználó ujjain mindkettő előfordulhat, és időnként bizony meg is érinti az ember a képernyőt, ha másért nem, hát azért, hogy állítson rajta.

Ahhoz tehát, hogy a gyártó koszrezisztenssé tehessen egy LCD panelt, azt el kell látnia egy második bevonattal is, a ragyogáscsökkentőn felül. Ez a folyamat hagyományosan rendkívül időigényes, így az előállítási idő is megnyúlik és a panel is drágább lesz. Az LG.Philips LCD azonban most egy olyan eljárásra bukkant, aminél ez a második bevonat már nem szükséges - és a panel mégis teljes mértékben koszrezisztens lesz.

Az elv kicsit hasonló a teflonos serpenyők működéséhez - éppoly könnyen távolítható el a kosz és a szennyeződés ezekről is. Az új technikát először az LG.Philips LCD 15,4 colos, széles laptop-panelein fogják alkalmazni, a sorozatgyártás pedig 2008-ban indul. 2008 végére pedig a cég úgy tervezi, hogy az összes panelére kiterjeszti az új eljárást
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.15. 20:12
Az LG.Philips LCD sikeresen kifejlesztett egy olyan 15,4 colos TFT-LCD panelt laptopokhoz, amelyről igen könnyen eltávolítható bármilyen szennyeződés - még akár tinta- vagy filcnyomok ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!