iPon Hírek

Következő generációs Apogee XL blokk a Swiftechtől

Dátum | 2016. 10. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Swiftech bemutatta második generációs Apogee XL sorozatú folyadékhűtő blokkját, amely egyszerűen csak az Apogee XL2 típusjelzést kapta. A felsőkategóriás, asztali processzorokhoz passzoló folyadékhűtő blokk rögtön kétféle kivitelben válik elérhetővé: az egyik a mai trendeknek megfelelően RGB LED alapú világítással rendelkezik, míg a másik már mellőzi ezt az extrát.
Az új folyadékhűtő blokk belsejében található folyadékcsatornákat kissé átalakították a vállalat mérnökei, így a hűtőközeg kisebb ellenállással áramolhat keresztül köztük – az előző modellhez képest ezen a téren 5%-os előnyt tudhat magáénak a termék. Utóbbinak köszönhetően a gyengébb teljesítményű, alacsonyabb vízhozamú szivattyúkkal is hatékonyabban használható az újdonság, mint elődje.
A réz alapú talpazattal ellátott folyadékhűtő blokk tetejére átlátszó fedlapot helyeztek, így a folyadék áramlása könnyedén nyomon követhető, valamint az RGB LED-ek fénye is elegánsan megvilágíthatja a házat – már ha az RGB LED alapú modellt választjuk. A könnyedén szerelhető rögzítő keret jóvoltából minden, jelenleg is szélesebb körben használatban lévő processzorfoglalatra illeszkedik a blokk, így az LGA 2011x, az LGA115x és az LGA1366-os Intel processzorokhoz éppúgy alkalmazható, mint a Socket AM3(+) és FM2(+) AMD processzorokhoz. Feltehetően az érkező Socket AM4-es processzorok támogatása is megoldott lesz, igaz, ezt egyelőre hivatalosan nem jelentette ki a gyártó.
Az Apogee XL2 szabványos G1/4-es fittingeket használ, így a szerelhető folyadékhűtő rendszerek többségével gond nélkül használható. Az új modell RGB LED alapú világítással 49,95 dollárba kerül, a világítás színét pedig a mellékelt IRIS RGB LED vezérlővel lehet variálni. Akinek nincs szüksége RGB LED alapú világításra, már 44,95 dollárért is hozzájuthat az újdonsághoz, felesleges sallangok nélkül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. RaimiHS
2016.10.17. 15:32
Itt is lassan az lesz, hogy vehetsz gépet az RGB LED mellé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Raimi...
2016.10.17. 16:04
Arról nem is beszélve, hogy esztétikailag sokkal többet ront a hűtőblokkból kilógó tápkábel, mint amennyit javít a világítás amit táplál. Kompakt vízhűtéseknél még hagyján, mert ott amúgy is kilóg a pumpának, de itt azért eléggé tré...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Thomas.G.S...
2016.10.17. 23:23
Mo-n még nem láttam webshopban Swiftech Aio terméket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!