iPon Hírek

Közeledik a következő konzol-generáció

Dátum | 2011. 11. 25.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Lassan vége 2011-nek, a legerősebb konzolok már 5-6 éve uralják a HC gamerek nappaliját, a Nintendo pedig (egy erős fáziskéséssel) készül behozni a lemaradását, a Wii U már méltó partnere lesz a PlayStation 3-nak és az Xbox 360-nak. De vajon tényleg ezekkel kell majd megmérkőznie? Nyílt titok egy ideje, hogy a Sony és a Microsoft is kacsintgat az új generáció felé, főleg utóbbi, amit hát az előbbi sem hagyhat szó nélkül. Egyre több minden mutat arra, hogy a közeljövőben nagy bejelentések várnak ránk. Eddig arra számítottunk, hogy a Microsoft a jövő évi E3-on fogják lerántani a leplet az új Xbox-ról, de a legfrissebb pletykák szerint már addig sem kell várnunk, a Microsoft két új konzolt is bejelent az év eleji CES-en.

Nem írtuk félre, a hírek tényleg két teljesen különböző gépről szólnak. Az egyik egy olcsó set-top-box szerűség lenne, ami erősen támaszkodik a Kinectre (a Microsoft Wii-je?), a második pedig a csúcsragadozó, az igazi utód, amibe borzasztóan erős vasat pakolnak majd. Hogy mégis mit, azon egyelőre korai agyalni, sok minden számításba jöhet és csak az AMD-s grafikus vezérlő tűnik biztos pontnak. Kíváncsiak vagyunk a cég mérnökei most is leraknak-e valami különlegességet az asztalra, hiszen az Xbox 360 Xenos GPU-ja volt anno az első egységesített shader architektúrás grafikus vezérlő, még ha nem is DX10-es. Az persze nem valószínű, hogy az új konzolok meg is jelennek 2012-ben, esélyesebb egy 2013-as rajt, de remélhetőleg erre is fény derül majd a hivatalos bemutatón, ha tényleg a CES-en lesz.

A Sony oldaláról egyelőre nagy a csend, csak Jim Ryan (PS Europe vezetője) jegyezte meg egy Eurogameres interjúban, hogy nem lenne jó a Microsoft után rajtolni, viszont még rengeteg befejezetlen projektjük van a PS3-mal is, folyamatosan bővítik a szolgáltatásainak tárházát. Már vannak persze jelek, amik arra mutatnak, hogy a következő PlayStation is a tervezőasztalon van, de még annyit se tudunk róla, mint az új Xbox-ról. Továbbfejlesztik vajon a Cell processzort végül? Szerencsét próbálnak az Intel sokmagos architektúrájával? Hiszen egy időben a Larrabee felé is kacsintgattak. Nemrég egy belsős információból kiderült, hogy az egyik fő fejlesztőcégük/partnerük már PlayStation 4-re gyúr. Hogy pontosan ki azt nem tudjuk, de választék van bőven: Guerrilla Games (Killzone), Naughty Dog (Uncharted), Sony Santa Monica (God of War). Ha az MS lép, akkor a Sonynak is kell, így biztos izgalmas lesz a jövő év.

Ráadásul az új konzolok a PC-seknek is változást hoznak, hogy ez mennyire jó, az már nézőpont kérdése. A jelenlegi játékoknál figyelembe kell venni az Xbox 360 és a PlayStation 3 képességeit, így nem igazán vannak kihasználva az új grafikus vezérlők képességei (tisztelet a kivételnek). Konzolos generációváltásnál ez a visszafogás eltűnik, hiszen az új vasak valószínűleg az akkori technológia csúcsát fogják jelenteni. Ebből kiindulva a PC-s játékok kinézete is elkezdhet sokkal gyorsabban fejlődni, cserébe viszont egy időre megszűnik az a helyzet, hogy egy jobb VGA elég volt jó néhány évre még maximális beállítások mellett is (pl. ha valaki anno vett egy HD4850-est, akkor évekig ellehetett vele).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. Amenophis
2011.11.25. 16:16
Nekem is 4850 van a gépemben, és még mindig elég, pedig lassan 4 éves, de a Skyrim fullHDban, high beállításon 40 fpssel simán megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. bul07
2011.11.25. 17:49
Amenophis - 2011-11-25 16:16:08
Azért elég 4850 mert a konzolok öreg mivolta miatt a játék fejlesztők visszafogják a gépigényt
Persze BF3 esetén ezt már nem lépték meg és van különbség képminőségben konzol és pc között
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. HUFEUR
2011.11.25. 17:55
Ez a cikk eléggé f.szság.

Pl. "főleg utóbbi kacsingat a köv generáció után".
MS-nél semmi hír, Sony már bejelentette, hogy a R&D megkezdődött.
Persze lehet tudni, hogy az MS is dolgozik már valamin, de bejelentve még nincs, tehát ez a főleges szöveg hülyeség.


PS-nél valószínűleg marad a Cell, mert már megtanultak rá programozni, és az utóbbi évben a Sony valamelyik Cell gyártó gyárat is megvett.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MasterMark
2011.11.26. 04:00
Azért ebben a cikkben vannak jó nagy félreértések...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. noherczeg
2011.11.26. 15:27
"a legerősebb konzolok már 5-6 éve uralják a HC gamerek nappaliját"

Milyen HC? 1-2 FPS-t leszámítva világítson fel valaki légyszi, hogy hol van konzolon kompetitív szféra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Seraph6
2011.11.27. 10:43
Hol van kompetitív szféra?

Pl Street fighter, Tekken, Mortal kombat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ájPon
2011.11.27. 17:27
A hardcore és a kompetitív két külön dolog, az a helyzet.
(Bár akkor se nevezném a konzolos játékosokat hardcorenak semmiképp)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. hsim
2011.11.28. 08:20
"(Bár akkor se nevezném a konzolos játékosokat hardcorenak semmiképp)"

persze, mert a HC gamerek csak pc-n vannak, precíziós egerekkel és billentyűzettel... haggyukmár. Nekem az is HC gamer aki a Gran Turismoban képes akár egész nap egyetlen pályán veretni, hogy javítson pár századot.

ami a hírt illeti, kíváncsi vagyok, főleg a sony vonalára. remélem nem kísérletezgetnek a technológiákkal, mert minden generációnál évekbe telik, mire a fejlesztők megtanulnak rá programozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Rigor
2011.11.28. 11:38
Aláírom én is, a 4850 bőven elég... sőt! amióta jobban optimalizálnak még jobb ! - amilyen beállításokkal crysis 1 szaggatott, messze nem volt olyan szép mint amin a crysis 2 tökéletesen suhan. És az új játékokkal is kevesebb a gond mint korábban, ráadásul szebbek - ezt tényleg a konzoloknak köszönhetjük, előtte évente/félévente videokarit kellett volna cserélni ha az ember a legújabb játékokkal akart játszani,(vagy bűn rondára lebutítani, és az a jobbik eset volt, mert legalább hajlandó volt elindulni) most pedig már fel sem merül hogy nem fog szépen futni bármi új cucc. És a játszhatóság, játékélmény jobban is előtérbe került, a grafikát pedig inkább az igényes kidolgozással és optimalizálással javították, nem izomból új effektekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. StevyXIX hsim
2011.11.28. 14:03
Egész nap? 1 hónapig kentem GT3-ban egy pályát mire sikerült aranyra megcsinálni

"ami a hírt illeti, kíváncsi vagyok, főleg a sony vonalára. remélem nem kísérletezgetnek a technológiákkal, mert minden generációnál évekbe telik, mire a fejlesztők megtanulnak rá programozni. "
Sony az mindig ilyen, pont ez a lényege, egy nagyon bonyolult gépet összeraknak akire az tud jó játékokat csinálni aki megtanulja és kiaknázza a lehetőségeit ebben van a fejlődés záloga, ha egyből olyan játékokat csinálnának ami teljesen kihasználja a hardvert gyorsabban lefutna a konzolgeneráció.


Cikkhez pedig, következő konzolt már akkor elkezdték fejleszteni vagy legalábbis újra gondolni mikor megjelent a PS3, ez így volt PS2-PS3 váltásánál is és szerintem minden konzol gyártó ezt csinálja.
Gondolom most a Sony nem az IBM-el csináltatja a processzort a gépbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Svindler
2011.11.28. 14:18
StevyXIX: a Cell is egy összefogás eredménye volt, nem IBM only, és nem igaz, hogy a fejlesztés ilyen korai szakaszban elkezdődne. A legnehezebb mindig azt kiválasztani, hogy milyen úton kezdjenek el járni (jó példa erre a PS2 és a PS3 is, mindegyikben voltak eléggé egyéni megoldások), de azt nem tudta senki 2005-ben, hogy mi lesz 201x-ben (valószínűleg a Larrabeeről se hallottak pl., ami egy ideig valós alternatívaként tűnt fel). Utána a döntéstől függ, hogy mennyi a valós tervezési idő. Mert pl. az Xbox 360-nál ez nem volt sok, szépen leadták a rendeléseket a procira és a GPU-ra, előbbinek volt miből kiindulnia, utóbbiban legalább látszott a fejlődés, de nem egy több éves fejlesztés eredménye volt, csak egy új irányvonalat képviselt.

HUFEUR: amíg nem tudsz biztosat egyik oldalról sem, addig azt sem bölcs dolog hangoztatni amit te mondasz. Valószínűleg az MS lesz az agresszívabb, és biztos hajt majd arra, hogy hamarabb lépjen, mint a Sony. Éppen ezért nem is valószínű, hogy valami egetrengetően nagy újdonságot látunk tőlük (ismerve a PC-s vasakat). A Sonynál nagy a csend, de ha tudsz valamiről és alá is tudod támasztani, akkor kérlek oszd meg velünk egy link formájában valami hivatalos közleményre.

Ráadásul ha jól értem neked egy szó nem tetszik és ettől kezdve a cikk f*szság, grat

Cell prociban ne légy biztos, valószínűleg belefutottak ugyanabba a problémába, amibe az Intel az IMC fejlesztésekor. Ha túl sok mag ül egy ringbuson, akkor a késleltetések miatt nem minden helyzetben tudsz profitálni a megnövekedett magszámból. Így a kérdés az, hogy kitartanak-e mellette, de nem sokszorozzák meg az erejét (hanem mondjuk beérik egy kétszeres szorzóval) vagy keresnek valami mást. A visszafelé kompatibilitás miatt maradniuk kéne ezen a vonalon, de ugye ez a PS3-nál sem jelentett akadályt. Én nem borítékolnék semmit amíg nem kapunk legalább egy komolyabb pletykát, ha bejelentést nem is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. StevyXIX Svind...
2011.11.28. 14:27
PS3-at is mindjárt elkezdték fejleszteni, nem úgy értettem hogy komplett részleg egyből nekiáll rajta dolgozni, hanem nyilván néhányan elkezdik szépen lassan építeni a projektet, de ez nyilatkozatban olvastam. Intel is jó pár évre előre tervez az más kérdés hogy mikor kerül napvilágra, Sony nyilván előbb megtudhatja ha bekopogtat náluk, mint te vagy én.
MS is IBM-nél fejlesztette ki a CPU-t ezért mondtam hogy Sony most nem az IBM-nél csináltatja az új CPU-t mert Xbox360 CPU fejlesztésénél felhasználták a Cell eredményeit is, legalább is egy volt IBM munkatárs megírta egy könyvében, persze kérdés mennyi alapja lehet. Szerintem nem hülyeség minek dolgozzanak 2x annyit mikor ott egy nagy projekt a Cell ezt-azt felhasználnak belőle és a MS is kap valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. barnie
2011.11.28. 15:58
"a legerősebb konzolok már 5-6 éve uralják a HC gamerek nappaliját, a Nintendo pedig (egy erős fáziskéséssel) készül behozni a lemaradását"

Ez borzalmas
Ps3-at max blu ray miatt vennék.
ps3 és az exbox az egy 100% casual termék, hc gamerek nemhiszem h játszanak rajta, max függők.
Nintendo a ps3 és a xbox mögött? Melyiküknél volt hamarabb 'mozgás érzékelés' és melyikük utánozta a másikat?
Személy szerint (mint pc gamer) már örülnék ha kijönne a köv. gen. konsolok mert (grafikai téren) rendkívül visszafogják a játékfejlesztést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. McKangi
2011.11.28. 17:12
Valószínűleg meglepődnétek,hányan játszanak konzolon.

Mondjatok már 1-2 olyan játékot pc-re ami nincs meg boxra,amin HC gémerek játszanak!AMIVEL ÉRDEMES IS JÁTSZANI!!

Valamelyik ruszki(1C) gagyi elnagyolt fps-re,vagy csak pc-n levő kamionszimulátorra gondoltok?
HC gémer pc-n maximum stratégia.Aki csak ezt a műfajt kedveli az tényleg maradjon csak pc-nél.

Azt se kellene elfelejteni,hogy 5-6 éve az első konzolos játékok grafikai szintje akadozás nélkül - ugyanazon csak diavetítés volt a pc-n.
A nemtúl rég megjelent GTA4-re elég visszagondolni......

Egyáltalán láttatok már fullhd (1920*1080)felbontásban konzolos játékot 82 collos led tv-n?

Ne várjátok annyira az új gen-es boxokat,mert a 4850-es radeon-t kb egy komplett új box áráért majd félévente ismét cserélhetitek.(minden félévente !!!).

Várhatjátok a directx meg a kártya újabb driverfrissítéset,a 12%-os gyorsulás optimalizáláshoz.Meg a játékpatcheket (1.1+1.2+1.4+........).


Magam is pc játékos voltam valaha,de rájöttem:játékra konzol (-stratégia),a többi egyéb dologra meg ott a pc(irodai programok,netezés,film,zene,bármi egyéb.....).
Éves szinten (4 év alatt) félévente megsporóltam MINIMUM !!! 8*50 E Ft-ot.
Nem idegeskedem,mert nem indul,kilép.kifagy,szaggat,vibrál,stb...berakom a lemezt a konzolba és startgomb ennnyi......


A múlt héten olvastam,hogy nagyneveket sem fognak pc-re fejleszteni,(GTA V.?) , a kalózkodás miatt.(nem mintha pld boxon vagy ps3-on nem létezne.....,ennek én sem látom értelmét.)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hsim
2011.11.28. 19:38
"Sony az mindig ilyen, pont ez a lényege, egy nagyon bonyolult gépet összeraknak akire az tud jó játékokat csinálni aki megtanulja és kiaknázza a lehetőségeit ebben van a fejlődés záloga, ha egyből olyan játékokat csinálnának ami teljesen kihasználja a hardvert gyorsabban lefutna a konzolgeneráció."

na igen, van ennek ilyen előnye is, de csak és kizárólag exkluzívoknál. A külsős fejlesztők pont nem használják a cell előnyeit időhiányra panaszkodva, talán a Dice féle BF3 az első olyan játék ami előtt fejet hajtok ebben a témában.
Viszont emlékszem, hogy 2-3 éve mennyit anyáztam a szaggató, szenvedő játékok miatt, vagy mekkora gáz volt már az, hogy az U3 motor kifejezetten sz*r volt minden játék alatt, talán a Batman: AA volt az első ahol normálisan működött 2009-ben!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fada
2011.11.28. 19:47
McKangi:

Nativ FullHD-ban elég kevés cím van, a legtöbb felskálázás 720p-ről. Arról meg ne is beszéljünk, hány textúrát kell lehagyni, hogy élvezhető legyen 720p-ben is...Egy középkategóriás 6850 elevenen megeszi ezeket.

Egy ideig azt hittem, hogy valami Trinity (vagy tök tudja, most minek nevezik a köv generációs APU-t) féle megoldás lesz a Boxban. Mondjuk etetni kellene memória-sávszéllel rendesen, de ott legalább lenne optimalizáció, nem úgy, mint az ezerféle konfigurációs PC-bázison.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kiskoller
2011.11.28. 19:54
Crysis, S.T.A.L.K.E.R. széria, SupCom, Torchlight, Sacred, World of Warcraft és társai. Hirtelen ezek a játékok jutnak eszembe, amelyek miatt nem váltanék konzolra. Az RTS, FPS, RPG és Hack 'n' Slash még mindig a PC-é.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. StevyXIX McKan...
2011.11.28. 22:43
Azt azért tedd hozzá a játékok többsége 720p-be megy konzolokon és tudtommal Xbox360 áll jobban ezen a téren, arra több játék van ami tényleg 1080p-be fut. Említett 4850 számítási teljesítményben pont annyit tud mint egy Xbox360 és fele annyit mint egy PS3. Igen pc nem olcsó de a pc játékok olcsók viszont fél év és legalább fél áron megveheted a játékot, konzolon meg iszonyat árat fizetsz érte (kivétel ha moddolt a konzol de akkor meg online se kell játszanod). Szóval van pro és kontra, sokan nem engedhetik meg maguknak konzol tartását (persze nálunk nyugaton ez nem gond) pc mellett, pc sokkal több mindenre használható.

hsim:
Igen sokan nem szeretik ezért a Sony konzoljait, Xbox mostani meg előző generációt is jóval könnyebb volt kiaknázni.

kiskoller:
RPG már nem, FPS-be is erős már a konzol is, RTS na igen az pc-s még mindig, H&S viszont már pont nem pc-s (lásd DMC bár az van pc-re is, de GoW PS3-on sőt EA ki se jött pc-re a sajátjával), amit kihagytál az az online játék és MMO-k itt pc torony magasan vezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gyigyo
2011.11.29. 16:20
Már bocs, de ennek a cikknek szerintem semmi értelme.

senki semmit nem tud a nextgen konzolokról mind csak pletyka..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sanyix
2011.11.29. 17:52
@McKangi: tipikus konzolfanboy marhaságok...
1. hiányzó játékok: mindenféle szimulátor (autó sincs, a gt-ről meg forzáról álmodozhatsz mint szimulátor, de csak félszimulátor marad), stratégia, mmo, a konzolos fps-ekkel meg max szerencsétlenkedni lehet kontrollerrel (nem kell a rizsa hogy neked fú de jól megy, nemmegy, csak bénázol egy pc-s egeres irányításhoz képest, persze a játékokat gyengítik ezért hogy ne halj meg 2 percenként de attól még nem lesz jó...)

2. "Azt se kellene elfelejteni,hogy 5-6 éve az első konzolos játékok grafikai szintje akadozás nélkül - ugyanazon csak diavetítés volt a pc-n.
A nemtúl rég megjelent GTA4-re elég visszagondolni......"
Szép példa az egyik legelcseszettebb pc porttal jönni(bár még így is túlzást írtál nem kicsit).
Arról nem is beszélve, hogy a gta4 a subhd felbontásával x360-on elég szépen be tud szaggatni (nem kell rizsázni, játszottam vele, láttam), ps3-nál meg elég a fórumokat megnézni ezzel kapcsolatban
De azt meg tudod mondani hogy mondjuk a skyrim miért megy 1280*1024-ben max grafikán(ami nem kicsit szebb mint a konzolos változatoké) a 4 éves(34k-s) videokártyámon akadás nélkül?

3. "Egyáltalán láttatok már fullhd (1920*1080)felbontásban konzolos játékot 82 collos led tv-n?"
Nemnagyon, mert nagyon ritka már az is hogy a konzolos játék felbontása a hd readyt is eléri, nem hogy full hd-t felskálázni meg értelmetlen. Irgalmatlan selfowned.
Viszont pc-n láttam sok natív 1080p-s játékot

4. "Várhatjátok a directx meg a kártya újabb driverfrissítéset,a 12%-os gyorsulás optimalizáláshoz.Meg a játékpatcheket (1.1+1.2+1.4+........)." Jaj de kár hogy a skyrimhez pont tegnap jött ki a patch ami elég csúnya teljesítményproblémákat javít konzolokon, de tényleg nem kell felrakni konzolra(lehet bugosan is játszani)... ahogy pc-n sem...

5. "A múlt héten olvastam,hogy nagyneveket sem fognak pc-re fejleszteni,(GTA V.?)" igen a 3 óta minden gta-nál kitalálja ezt a marhaságot néhány konzolfan aztán látható hogy se a 3 sem az sa sem a vc sem a iv nem jelent meg pc-re D amit meg nem adnak ki pc-re annál meg a készítők is érzik hogy max 1000 darabot adnának el (nem a warez miatt, hanem mert senkit sem érdekelne)

6. biztos kiválóan spóroltál konzolon... ja nem, inkább sokkal többet költöttél mert nyilván megvetted a nem kicsit drága konzolos játékokat(amiket nem kapsz meg megjelenés után 1 hónappal akciósan 2k-ért 11k helyett mint steamen pc-n ). Vagy netán warezolsz?

De tök jó lenne a konzol HA nem kéne multiért és a fullos net lebutításáért is fizetni (live), és HA nem 12k lenne egy gagyibb játék is ami tartja is az árát rendesen, és nem kéne ezekért még elszaladgálni is/postaköltséget fizetni, na meg az sem ártana ha az első változatoknak nem lenne hajszárító hangja, alaplapról önmagát leforrasztós chipekkel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ájPon
2011.11.30. 13:16
sanyix nagyon jól leírta.
Még annyit, hogy a konzolfanok úgy képzelik, hogy csak "fut a játék" nekik és ennyi. Hát ott is vannak ugyanúgy teljesítmény-gondok. Igen, mi kapunk X% teljesítmény-növekedéseket driver-frissítéskor, de ezek általában a konzol-teljesítményt így bőven átlépik, ti meg maradtok 25-30 fps játékoknál belassulásokkal.

Ez a félévente kártyacsere meg betette az ajtót. ("Éves szinten (4 év alatt) félévente megsporóltam MINIMUM !!! 8*50 E Ft-ot." Jesus fucking Christ...)
Az nem gond, hogy évente van generációváltás és még akkor sem kell megvenni a csúcsvideókártyát a generációból, és akkor sem kell évente cserélni, de ne is gondolj bele.
Konzolon ugyanúgy kaptok patcheket és teljesítményjavítókat, még amellett is, hogy szarabbul fut (csak te max nem látod, hozzá vagy szokva) és ezt rondább látvány mellett teszi, mint egy többéves PC-n.

A GTA4 példálózásod se kutya. Miféle PC játékos lehettél valaha, ha fogalmad sincs a témáról, milyen idős lehettél és játszottál-e passziánsznál bonyolultabb játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dilofekete
2011.12.01. 16:50
Az én kérdésem meg az, hogy a jövőben az új generációs konzolok képesek lesznek e tartani a színvonalat a pc-hez képest, mert nem túl sok játék van ami nem jelenik meg konzolra, csak pc-re, mivel képtelen elfuttatni, mint egy igényesebb stratégia játékot, mint a cities xl 2012-t, mivel annak például jó sok a memória igénye, de ha teszem ezt, hogy ez is futna normálisan, akkor, ha még mellé nem butítják le, szóval nem fosztják meg a tudásától, hogy kidobjuk az energia pénzt az ablakon és fölöslegesen még jobban is kihasználjuk a földünket, akkor talán még egy auto cad is elfuthatna rajta és szerkeszthetne akárki amit akar, még egy filmet is, amit, akár még el is adhat, ha megnézi valaki, de hát ez túlzottan is valószínűtlennek tűnik, egy ilyen világban, amikor már havi 60 ezer forintos fizetésből élünk, akkor ezt miért is kapnánk meg, miért is reménykedhetnénk benne, hogy végre nem kéne azt a nagy kalap szart néznem az asztalomon, amit már végre leválthatna egy mobil eszköz, mint a konzol és egy érintőképernyős, net-re alkalmas, kontroller.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dilofekete
2011.12.01. 16:54
Röviden azt is írhattam volna, hogy ez is egy ... tömeg cikk lesz, amit az az ember nem fog tudni megvenni, aki napi 8 órában mások helyett takarítja például a s...t, mert biztosan nem érdemli meg, talán isten elítélt bennünket, mert s.....k is kell lennie valakinek és pont ezért lesz ....a tömegcikk is! háhá
dejó hogy nem lesz rá pénzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Levicito
2011.12.01. 17:10
sanyix mély tiszteletem, hogy vetted a fáradtságot és leirtad mindezt. Én nem vagyok túl nagy szakértő, és mindkét oldalt egyaránt szeretem, de a PC tényleg egy költségkimélőbb megoldás. A baj szerintem az, hogy mindenki a hiperszuper pc konfig árában gondolkodik és azért látja ilyen drágának. Mellesleg ha már a pc exkluziv játékokról beszélünk, senki sem emlitette még a minecraftet Elég népszerű játék, bár nem tudom, hogy konzolra át lehetne-e irni, mivel java alapú asszem és a skyrim jobban megy a gépemen mint ez néha Izgatottan várom ettől függetlenül az új konzolokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!