iPon Hírek

Közeleg a HTC Touch új nemzedéke

Dátum | 2009. 02. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nagyobb képernyő, nagyobb felbontás, hosszabb üzemidő, mélyreható interfész-változtatások... mi kellhet még egy valódi nemzedékváltáshoz? Az új, nemes egyszerűséggel csak Diamond2-nek és Pro2-nek bélyegzett készülékek szállítják mindezt, és még többet is.


A Diamond2 képernyőjét az előző 2,8 hüvelykről 3,2-re növelték, a felbontását pedig VGA-ról (480x640) WVGA-ra (480x800). A TouchFlo 3D alternatív interfészt teljes egészében ugyan nem reformálták meg, de még néhány funkciót tettek érintésbarátabbá, mélyebben belenyúlva a Windows Mobile 6.1-be. Az előző változat fix belső memória helyett most már SD-kártyával bővíthető a tárhely, aminek viszont árnyoldala az, hogy kézhezvételkor csak 512MB memóriával rendelkezik. Ezek mellett kapott még egy 5 megapixeles, autofókuszos kamerát is.

Hasonló fejlesztéseket kapott a Pro2 is. A képernyője a maga 3,6 hüvelykjével csak 0,2-vel kurtább a TouchHD-nél; hangosabb hangszórókat kapott, és a Diamond2-nél valamivel kevésbé pixeles kamerát, viszont továbbra is megőrizte a fő ismertetőjegyeként szolgáló nagyobb akkut és a kicsúsztatható QWERTY-billentyűzetét.

Az akku üzemidejét mind a Diamond2-nél, mind pedig a Pro2-nél 50%-al megnövelték, ami kimondottan örvendetes, annál is inkább, hogy az eredeti Diamondnak/Pronak épp ez volt az egyik Achilles-sarka. Felszerelték őket továbbá olyan funkciókkal is, mint pl. a HTC Push Internet, amely gyakorlatilag előre betölti a kedvenc weboldalainkat, valamint az enyhén áthallásos Straight Talk (= Egyenes Beszéd), amely sima váltást biztosít SMS, e-mail, vagy épp csoportos hívások között - vagyis pl. azonnal kezdeményezhetünk telekonferenciát egy többcímzettes e-mail címzettjeivel.

Árakról a HTC egyelőre még nem adott információt, de azt már sejttették, hogy már a második negyedév elején felbukkanhatnak a készülékek mind az európai, mind pedig az ázsiai piacokon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.02.16. 20:17
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csernus
2009.02.16. 20:58
zsir 4honapja sem hogy vettem a diamond-om erre itt vannak az ujjak.nem baj. lejár az 1-évem és veszek egy ujat a vodafonál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maci
2009.02.16. 22:27
Bár sanyiericsonom van, de ájlávéjcstiiszii
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!