iPon Hírek

Közeleg a Vodafone Smart Tab 10 bemutatója

Dátum | 2011. 11. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vodafone saját márkaneve alatt már több készülékkel rendelkezik, de eddig egyetlen táblagép sem kapta meg ezt a kitüntetést. Most egyre közelebb van a Smart Tab fantázianévre hallgató eszköz bemutatkozása, ami nem meglepetés, hiszen már többször is megcsodálhattuk az elmúlt hónapok során a készüléket.

Nem tudni, hogy melyik gyártó készíti a Vodafone tábláját, de az esélyesek listáján a megszokott kínai gyártók vannak, vagyis a legfőbb esélyesek a Huawei és a ZTE.


 A Vodafone táblagépéről egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy az Android Honeycomb táblagépekre optimalizált rendszerének legfrissebb verziójával érkezik, vagyis az Android 3.2 lesz rajta. A kijelző 10,1 colos méretű lesz, ahogy arra a neve is utal, a kommunikációs tárházban pedig lesz HSPA modem és WLAN is. Meg nem erősített információk szerint kétmagos lapkát kap, ami 1,2 GHz-en üzemel, a kijelző felbontása pedig, 1280 x 800 pixel lesz.

Ezek ismeretében, a felsorolt gyártók listájára tekintve hamar képbe kerül egy név, ha visszaemlékezünk az év első felében megrendezett Mobile World Congress-re: itt mutatta meg először a nagyközönség számár a ZTE a V11 névre keresztelt táblagépét, aminek pont ilyen adatai voltak. A Vodafone táblája elsőként az IFA alkalmával volt megtekinthető. Az egyetlen különbség, hogy a ZTE V11 még az Android 3.0 mellett mutatkozott be, de ez mostanra egyszerűen módosulhatott. Persze ez nem jelent biztosat, amíg az nem nyer megerősítést, de a Huawei ilyen méretű géppel nem próbálkozott.
 


Ezek után feltételezhető, hogy a központi egységet a Qualcomm szállítja, vagyis a Snapdragon S3 valamely tagja lesz bevetve, amiben az Adreno 220-as grafikus mag teljesít szolgálatot a két Cortex A9 mag mellett. Jó eséllyel 512MB RAM kerül a gépbe, és az eddigi információk alapján 16GB-os háttértárral szerelt változat biztos készül majd. A hátlapon egy 5 megapixeles kamera található, míg az előlapon egy 1,3 megás bonyolítja a videohívásokat. A HSPA modem 14,4 Mbps le, és 5,76 Mbps feltöltésre lehet képes, továbbá kaphatunk FM Rádiót is, amit szabvány 3,5 mm-es csatlakozón keresztül vehetünk használatba. Mindez egy 6800 mAh-es telepből táplálkozhat, ami a nagyméretű kijelző mellett elfogadhatónak tűnik. Persze a hívatalos bejelentésig fentartással kezeljük, de bizakodásra adnak okot az esetleges adatok.

Néhány országban már felbukkant a Vodafone hivatalos oldalán a Vodafone Smart Tab 10, de az ára még nem ismert, ahogy a megjelenés pontos dátuma sem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Conchudo
2011.11.14. 11:58
A videón 1280*800as felbontást írnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leonsilver...
2011.11.14. 13:28
S mi ebben a fura? a cikkben is ez szerepel 1280x800.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. slevai
2011.11.14. 13:40
Hehe, most már igen Javították
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2011.11.14. 14:51
faster than lightning
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rieper
2011.11.14. 15:43
Honlapokon ár nem szerepel kapcsolatban. A vodafon.hu -n is sokszor kint van ez a felirat, ha pedig megnézed a forráskódját, látszik, hogy ott van az, csak vizuálisan el van fedve Neki lehet firebuggal vagy dragonfly-al esni és voila, nincs árból lesz ár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!