iPon Hírek

Közeleg a wireless energia-szabvány

Dátum | 2009. 08. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Rövid időn belül elkészülhet a vezetéknélküli energiaátvitel szabványa, mivel a Wireless Power Consortium kiadta annak a 0.95-ös specifikációit. Innentől már valóban nem lehet messze a végleges változat.

A konzorcium tagjai így már megkezdhetik a teszteket, tovább csiszolva és finomítva a részleteket. Az első, hivatalos tesztre várhatóan a hollandiai Eindhovenben kerül majd sor, a csoport legközelebbi összejövetele alkalmával - bár ennek az időpontját egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

A céljuk alapvetően az, hogy minden 5W-ot vagy annál kevesebbet fogyasztó eszköz esetében végleg feleslegessé tehessék a töltőkábeleket - különös tekintettel a fényképezőgépekre, mobilokra és hordozható médialejátszókra. A jelenlegi megoldások általában úgy néznek ki, hogy a tölteni kívánt eszközt egy kontaktlemezre helyezzük, ami annak egy "indukcióbarát" részén keresztül továbbítja felé az áramot.

Egy hátránya persze van - legalábbis egyelőre - ennek az eljárásnak is: időigényesebb, mint a vezetékes töltés. Ha azonban a sietség nem szempont, ellenben a kábelkavalkád csökkentése annál inkább, akkor nyilván ez sem jelenthet problémát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. wbalage
2009.08.19. 13:33
A töltő/kábel kevesebb helyet foglal mint a kontaktlemez, bár több, tölteni kívánt eszköznél amennyiben szabványként elterjed ez a megoldás még hasznos lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.08.20. 15:21
a konnektorból? O.o ez csak arra való (szerintem) hogy rádobod a telefont és feltölti ahelyett h töltőt kéne dugdosgatnod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.08.21. 10:24
ELEKTRO-SZMOG!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!