iPon Hírek

Közeli fizetőrendszert tervez az Apple

Dátum | 2010. 08. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Korábbi, ilyen témájú szabadalmaival és ezirányú tapogatózásaival együtt a vállalat frissen felvett, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakértője várhatóan nagy lendületet adhat a mobilfizetés fejlesztésének.

Az új alkalmazott nem más, mint Benjamin Vigier, aki dolgozott már az mFoundry-nak (és azáltal egy amerikai banknak), a Bull CP8-nak, valamint kezelte a PayPal, a Starbucks, és több amerikai mobilszolgáltató mobilfizető alkalmazásait, és akit az Apple a "mobil kereskedelmi" részlege termékmenedzserének tett meg.

Igen tájékozott tehát ezen a terüeleten, behatóan ismeri a vonatkozó technológiákat (NFC, RFID és más hasonló, rövid távú, vezeték nélküliek), így kétségkívül nagy hasznát veszi majd az Apple is a tervei megvalósításában.

Hogy pontosan mit tervez az Apple, az még kérdéses, azt azonban lehet tudni, hogy nemrégiben szabadalmaztattak egy hagyományos fizetőalkalmazást, valamint foglalkoznak mobilos koncertjegy-vásárlással és utazási költségek mobilos térítésével is.

Emellett lépést kell tartaniuk (vagy meg kell előzniük) a Nokiával is, mivel 2011-re ők is "fizetőképessé" kívánják tenni az onnantól kezdve megjelenő új készülékeiket - valamint ezirányú fejlesztésekkel Japánban is lényegesen népszerűbbé tehetnék a saját alkotásaikat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. k3l3r0n
2010.08.16. 19:11
Érdekes, hogy az a cég, aki 1984-gyel kampányolt 1984 ellen, egyre inkább sodródik az felé.
Forrásmegjelölés megint nincs, és szerintem felesleges a szakszavak fordítása - így még az apple inc. is lehetne alma rt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Azrael
2010.08.19. 22:49
Ezek a mondatok te jó ég. Az utolsó szörnyeteg tetszett a legjobban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!