iPon Hírek

Középkategóriába érkezik a Desire 628

Dátum | 2016. 05. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC sorsa továbbra is nagyon rosszul alakul, ugyanis az idei évet is rettentően gyenge eredménnyel nyitotta. Az első negyedévben a tajvani alakulat 80 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miután a bevétel mindössze 454 millió dollár volt. Viszonyításképpen érdemes megnézni a HTC tavalyi eredményét: egy évvel ezelőtt még 1,28 milliárdos forgalomról beszélhettünk az első negyedév lezárását követően, pedig már akkor is gyengélkedett a vállalat.
A tajvaniak látszólag nem is igazán akarnak változtatni a sorsukon, hiszen változatlan árpolitikát folytatva küldik sorra a boltokba azokat a készülékeket, amik sokszor már teljesen ugyanazt a burkolatot kapják meg, amit már egy korábbi mobilnál is használtak a tervezők. Ezúttal például egy olyan Desire modell érkezéséről számolhatunk be, ami pusztán a külsejét tekintve már szintén ismerős lehet. A Desire 628 a vállalat vietnámi honlapján bukkant fel, de a megjelenésével kapcsolatban egyelőre semmilyen információt nem kaptunk, szóval most még ár és dátum híján vagyunk kénytelenek beszámolni az újdonságról.
Az okostelefon egy 5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget produkál, ebből pedig azonnal tudhatják a rutinosabb olvasóink, hogy 720p-s a felbontása. Sajnos a vállalat nem közölte, de reményeink szerint IPS technológiát használ a kijelző. A HTC egy 5 megapixeles, BSI szenzorra épülő szelfikamerával látta el a Desire 628-at, ami 75 fokos látószöggel dolgozik és F/2.4-es a rekesznyílása. Az önarcképek készítésére alkalmas egység természetesen az eredeti munkakörében is jól helytáll majd, hiszen Full HD minőségű videócsevegések folytatására biztosít lehetőséget. A mobil főkamerájával 13 MPixeles fényképeket lehet megörökíteni, ez a modul is egy BSI érzékelőre épül, de már egy F/2.0-s, 28 mm-es lencserendszer van előtte, így jobban lát majd sötétben, és a LED-es villanónak köszönhetően egészen rossz fényviszonyoknál is használható marad. Ha videózásra kerülne a sor, akkor itt is 1080p támogatással lehet számolni. Az exponálás hangutasítással és gesztusokkal is indítható, illetve mosolyfelismeréssel is mehet.
A sebességfelelős szerepkörében a MediaTek MT6753M központi chip fedezhető fel. Ez a nyolcmagos lapka már kellemes tempóval tudja majd mozgásba lendíteni az alkalmazásokat, és persze magát az Androidot is. A keményfát, mint általában a legtöbb telefonnál, itt is a játékok jelenthetik, de szerencsére a Desire 628 ezt az akadályt is viszonylag jól veheti; no nem az erős IGP miatt, hiszen ebben a chipben csak egy Mali-T720 MP2 van, hanem inkább a visszafogott, 720p-s felbontás az, ami segíti a dolgát. A rendszermemória osztásakor nem volt szűkmarkú a HTC, a Desire 628 3 GB-nyi RAM-mal várja, hogy bevetésre induljon. A háttértár 32 GB-os méretet öltött, és lesz lehetőség a bővítésére, ha ez esetleg idővel szűkösnek bizonyulna – az okostelefon akár 2 TB-os memóriakártyával is boldogulna, szóval akár a Samsung új 256 GB-os megoldását is fel lehet benne használni. A kapcsolati lehetőségek tárházában csak a 4G LTE hálózati modem érdemel említést, ami négyes kategóriájú, vagyis 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet támogat. A masina Dual-SIM-es, így még több érdeklődő figyelmét keltheti fel.
A Desire 628-on sajnos még az Android 5.1 lesz jelen. A Lollipop a HTC Sense grafikus felhasználói felületnek köszönhetően szerencsére legalább a szoftveres extrákban nem fog hiányt szenvedni, ha már az alapok némileg korosak is. A készülék térfogata 146,9 x 70,9 x 8,19 milliméteres, a tömege pedig 142 gramm. A HTC a BoomSound hangrendszerrel megtoldva alkotta meg a Desire 628-at, szóval az előlapot alul és felül is egy-egy erőteljes hangszóró szegélyezi. A tervezők meglehetősen sovány akkumulátorra bízták az eszközt, szóval az üzemidő tekintetében semmi esetre sem érdemes tőle maradandó élményre számítani. A 2200 mAh-s kapacitású telep átlagon aluli teljesítményre lesz képes. Öröm az ürömben, hogy van gyorstöltés támogatás (5 V mellett 1.5 A) ezáltal hamar újult erőre kaphat a gép. Lila-fehér és fekete-narancssárga kombinációkban lehet majd rá szert tenni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Jakeluhrs
2016.05.13. 20:02
"A Desire 628-on sajnos még az Android 5.1 lesz jelen." Mi az, hogy sajnos? Talán valami baj van vele, hogy ennyire fikázzátok az elmúlt hónapokban? Avassatok már be kérlek.

Az ára meg lemaradt ha jól látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Samanoske
2016.05.13. 21:03
Elég érdekes mert a 630 2gb-s lesz és 6.0-al jön.
Ez az 1,3-as proci nem nagy szám,alja a 8 magosoknak.
3gb meg tök felesleges,csak az árát drágítja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!