iPon Hírek

Középkategóriában is erősít az Oppo

Dátum | 2014. 08. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo mostanában a felsőkategóriás okostelefonjaira koncentrált, most azonban, hogy egy kicsit leült a por a Find széria friss tagjai körül, a vállalat az alsóbb szegmenst is felrázta egy újabb modellel.
Sokan valószínűleg arra számítottak, hogy a nagyszerű Find 7 és Find 7a páros után lentebb is hasonlóan kiemelkedő alkotással rukkol majd elő az Oppo, de sajnos nem így lett. A Neo 5 egy viszonylag átlagos okostelefon képében tetszeleg, ami nem tud úgy a mezőny fölé emelkedni, mint például az Oppóval sokszor egy lapon említett Xiaomi középkategóriás megoldásai. Ettől függetlenül a Neo 5, ha a Redmi termékvonal ellen nem is tud érdemben labdába rúgni, azért sokaknak jelenthet majd vonzó alternatívát. Lássuk, mit tartogat az újdonság az érdeklődők számára.
A mobilt a tervezők egy 4,5 hüvelykes, IPS technológiát alkalmazó panellel látták el, ami alacsony, 854 x 480 képpontos felbontást alkalmaz, így be kell érni 218 PPI-s pixelsűrűséggel. A kijelzőn az Oppo saját Android variánsa, a Color OS 1.4-es kiadása lesz az indulás pillanatában jelen. Ezzel nem is lenne különösebben probléma, de sajnos ennek a rendszernek az alapját az Android 4.3 Jelly Bean adja, ami mostanra több mint egy éves. Az Oppo persze néhány extrával megtoldotta, és valamelyest át is alakította a gyári Androidot, ami ezáltal jobbá vált, de mostanra már szinte csak a „névtelenebb” távol-keleti vállalatoknál megszokott a Jelly Bean használata, így itt is elvárható lett volna már a KitKat bevetésre küldése. A 9,2 milliméter vastag és 132,5 grammos házba csomagolt készülék két kamerával lett ellátva. A BSI képérzékelővel és F/2.4-es apertúrájú lencsével ellátott főkamerával 5 megapixeles fotókat, valamint HD videófelvételeket lehet majd készíteni. Az egység munkáját még egy LED-es segédfény is igyekszik majd megkönnyíteni, ha fényhiányos környezetben kellene munkába állnia. A videóhívások, önarcképek alkalmával egy 2 MPixeles megoldás bizonyíthatja a rátermettségét.
Az okostelefon teljesítményéről egy Qualcomm Snapdragon 400 besorolású lapka gondoskodik majd jelen állás szerint. A szóban forgó chipben négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormag tevékenykedik, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Adreno 305 IGP. Ez a SoC ugyan nem sok felesleges tartalékkal rendelkezik, viszont összességében elegendő ahhoz a teljesítménye, hogy jobbára akadásmentes felhasználói élményt biztosítson. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami az átlagos felhasználók számára bőven elegendő lehet egy-két applikáció párhuzamos futtatására. A háttértár alapból mindössze 4 GB-os méretet öltött – amiből alig több mint 2 GB lehet majd szabadon felhasználható –, viszont van microSD kártya hely, így ez nem jelent komoly problémát; bármikor lehet gondoskodni akár 32 GB-nyi extra tárkapacitásról is. A gép kapcsolati lehetőségei között van 150 Mbps-os letöltési sebességet is támogató 4G LTE modem, 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul GPS vevő és FM rádió is. Az energiaellátásról egy szűkös, 1900 mAh-s telep hivatott gondoskodni, ami éppenhogy elegendő lehet átlagos „produkció” felmutatásához a szerény fogyasztású környezetben. Az Oppo Neo 5 nem várat magára, a vállalat a napokban megkezdi az újdonság forgalmazását. Az Oppo ezúttal Malajziát vette célba, innen fog a többi régióba átterjedni a készülék, ami úgy fest, hogy nagyjából 190 dolláros áron lesz megvásárolható. A Neo 5 kezdetben feketében és fehérben érhető majd el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. j.panzer
2014.08.26. 15:49
Ennyi pénzért kissé karcsú lesz az az 5 Mp... Nálam ezen bukott el anno az Xperia M és a Moto G-is. Ha egy éve gáz volt a középkategóriában az 5 MP, akkor ez ma hatványozottan igaz. Olyan ez, mint 15,6 colon a 1366*720P. Felejtős. (Pláne egy bizonyos összeg felett).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.26. 17:56
4K-s kijelzőn nézed a képeket, vagy miért kell ez a sok megapixel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR j.pan...
2014.08.28. 22:08
5 megapixel egy olcsó telefonon teljesen korrekt, csak legyen normális minőségű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!