iPon Hírek

Középkategóriás gamer alaplapok a Gigabyte műhelyéből

Dátum | 2014. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A G1.Sniper család legújabb, középkategóriás tagjai, azaz a G1.Sniper Z5, illetve a G1.Sniper Z5S remek felszereltséggel érkeznek. Az új alaplapok az Intel Z87 Express lapkakészletére támaszkodnak és LGA-1150-es tokozású Haswell processzorokat fogadnak – ezekhez mindkét termék esetében négy darab DDR3-as memóriamodul társítható.
G1.Sniper Z5S
G1.Sniper Z5S
Bővítőhelyek tekintetében van némi különbség az újdonságok között. A G1.Sniper Z5S segítségével akár háromutas CrossFireX vagy kétutas SLI konfiguráció is építhető, hála a három darab PCI Express 3.0 x16-os slotnak, amelyek háromkártyás módban x8-x4-x4 sávszélességet kínálnak. A Z5-ös modellnél már csak kétutas CrossFire multiGPU rendszer építésére van mód: itt a felső PCI Express 3.0 x16-os slot x16-os, az alsó pedig x4-es sávszélességgel üzemel – legalábbis ez áll a gyártó hivatalos táblázatában (valószínűleg a PCH sávjait használja, tehát nem érdemes többkártyás rendszerben gondolkodni). Bővítőhelyek tekintetében további különbség, hogy a Z5S négy darab PCI Express 2.0 x1-es slotot kínál, a Z5 esetében azonban be kell érnünk két darab PCI Express 2.0 x1-es slottal – cserébe viszont kapunk melléjük két PCI slotot is, ami a felszereltebb modellnél hiánycikk.
G1.Sniper Z5S
G1.Sniper Z5S
A lehető legjobb hangzásról egy Realtek ALC1150-es audió vezérlő gondoskodik, amely 7.1 + 2 csatornás audió támogatást biztosít a rendszer számára. A szóban forgó audió vezérlő két előlapi csatornája 115 dB-es jel/zaj aránnyal rendelkezik, így remek hangzást kínál. Az Audio Noise Guard technológia jóvoltából az audió alrendszer tiszta, stabil tápellátással gazdálkodik, az elektromágneses interferencia okozta kellemetlenségektől pedig EMI Shield védi a kényes komponenseket annak érdekében, hogy az audió élmény minél jobb lehessen.

A rendszer Nichicon Pro audió kondenzátorokat és cserélhető műveleti erősítőt alkalmaz – utóbbinál DIP kapcsolók segítségével két és félszeres, illetve hatszoros erősítési mód között lehet választani, így a felsőkategóriás fejhallgatók megszólaltatása sem akadály. A kínálatból a tökéletesen stabil, tiszta tápellátással üzemelő, aranyozott kivitelben érkező USB 2.0-s port sem hiányzik, amely kiválóan alkalmas USB-s DAC egységek üzemeltetésére.

Az új alaplapok mindketten megkapták a méltán népszerű Killer E2200-as sorozatú Gigabites Ethernet vezérlőt, amely segít a hálózati forgalom hatékony, optimális menedzselésében, így a fontos alkalmazások számára mindig elegendő sávszélesség állhat rendelkezésre, ami játék alkalmával a lehető legalacsonyabb pinget eredményezi.

A Z5-ös sorozatú G1.Sniper alaplapok hat darab SATA 6 Gbsp-os portot kaptak, amelyek a Z5S esetében 90 fokkal elforgatva, a Z5 esetében pedig az alaplap síkjára merőlegesen foglalnak helyet. A portokhoz természetesen RAID 0,1,5,10 és JBOD támogatás egyaránt jár. USB 3.0-s portokból hatot kapunk – négy hátlapit és két előlapit –, USB 2.0-s portokból pedig hetet rejtenek a deszkák – kettőt a hátlapon, ötöt pedig kivezetések formájában.

Az ATX formátumú újdonságok az elkövetkező hetek folyamán kerülnek az üzletek polcaira. Az egyelőre nem derült ki, hogy a G1.Sniper Z5, illetve a G1.Sniper Z5S pontosan mennyibe kerül majd. A G1.Sniper Z5S már feltűnt a Gigabyte hivatalos weboldalán, a G1.Sniper Z5 megjelenésére azonban még várni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. alfamate89
2014.01.06. 13:20
Az AMDs változatról sosem esik szó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. carraroxt
2014.01.06. 14:31
Szerintem nem is kár érte (és ezt most nem az AMD ellen értem). Amúgy arra a 115dB-es jel/zaj arányra igencsak kíváncsi lennék a valóságban. De legalább már fegyverraktár nincs rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cheatman97
2014.01.06. 20:04
Imádom hogy mindenre ráírják hogy "gamer" és eladják többszörös áron. Nameg főleg egy alaplapra. Ja és kíváncsi lennék hány embernek van üvegházas gépe, hogy esetleg percenként megnézze hogy "hűdejólnézki". Egy alaplapnak miszüksége gamernek lennie?
És előre is köszi a "mit kötsz bele" kommenteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I.Jozsef83
2014.01.06. 20:10
Mi is az hogy GAMER ???

Akkor hogy lehet egy alaplap gamer, ha csak középkategóriás ???

Azt majd jön a belépőszintű Gamer alaplap viccc

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2014.01.07. 00:46
szépek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!