iPon Hírek

Középkategóriás mobilokkal bővítette kínálatát a ZTE

Dátum | 2016. 04. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Hazájában, Kínában mutatta be a ZTE a két friss okostelefonját. A ZTE az utóbbi időben több igencsak vonzóra sikeredett Blade modellt is letett az asztalra, lássuk, hogy ezúttal mire készülhetnek az érdeklődők.
Elöljáróban annyit mondhatunk a Blade A910 és a Blade V7 Max készülékről, hogy azonos méretű képátlóval, 5,5 hüvelykes megjelenítőkkel állnak a starthoz, azonban ezt leszámítva nem sok közös pontot lehet felfedezni a páros tagjai között. A Blade A910 egy szerényebb modell lett, de azért akad néhány impozáns tulajdonsága, a Blade V7 Max pedig már egészen jól sikerült, de ebben az esetben még van homályba burkolózó részlet, ami, ha kiderül, még jelentősen befolyásolhatja a megítélését. ZTE Blade A910
Először ismerkedjük meg a Blade A910-zel. Ez az okostelefon egy AMOLED megjelenítővel sorol be a phabletek ligájába. A rendkívül élénk színvilággal és valódi feketékkel szolgáló panel nagyon széles betekintési szögekkel és kedvező fogyasztással dolgozik majd. A panel felbontása 720p-s, tehát az érdeklődőket 267 PPI-s pixelsűrűség fogadja majd. Az eszköz motorterét egy négymagos MediaTek lapka lakja. Az MT6735 1,3 GHz-es Cortex-A53 processzormagokat vonultat fel egy Mali-T720 MP2 integrált grafikus vezérlő mellett. A 64 bites központi chip 2 vagy 3 GB-nyi memória támogatását élvezik majd, két kivitelben lesz megvásárolható a gépezet, és az biztos, hogy a RAM kapacitására egyiknél sem lesz komolyabb panasz. A jövendőbeli tulajdonosok a rendszermemóriával együtt megválasztják a tárhely méretét is, ugyanis a kevesebb RAM-mal ellátott változat 16 GB-tal szolgál, míg a 3 gigásnál már 32 GB áll rendelkezésre. Bővítési lehetőség mindkét esetben van, szóval nem jelent gondot, ha a hely fogytán van.
A Blade A910 kamerarendszerét két egység alkotja. Az előlapján egy 8 megapixeles megoldás tevékenykedik 88 fokos látómezővel, a főkamera szerepét meg egy 13 MPixeles képalkotó kapta LED-es villanóval és PDAF támogatással megtoldva. A Blade A910 még az Android 5.1 operációs rendszerrel karöltve érkezik. A Lollipop bizony nem egy mai darab, de a MiFavor 3.5 grafikus felület a különböző válogatott extráival próbálja majd ezt feledtetni a felhasználókkal. A kapcsolati képességei jók a gépnek, ugyanis a 4G LTE modemen felül még kiemelhető az NFC chip megléte is, tehát akár a mobilos fizetési formákat is ki lehet vele használni. És, ha már a fizetésnél járunk, eddigi információnk szerint még ujjlenyomat-olvasó is van a fedélzetén, ami jól fog jönni a hitelesítésnél. A Dual-SIM-es okostelefon mindössze 6,9 milliméter vastag, és ezt bizony meg is lehet látni az akkumulátorán. Egy 2540 mAh-s telepből nyeri a működéshez szükséges energiát, ami egy ekkora mobilnál nem mutat túl jól. ZTE Blade V7 Max A Blade V7 Max már sokkal összeszedettebb mobil lett, de ennek megfelelően az ára is vaskosabbnak ígérkezik, ahogy azt az alábbiakban láthatjuk majd. Itt az 5,5 colos kijelző már Full HD felbontással társul, ami remek részletgazdagságot fog eredményezni. Arról sajnos nem esett szó, hogy milyen panelt használtak, azt viszont tudjuk, hogy a védelméről lekerekített peremű (2.5D) üveg gondoskodik, ezáltal kényelmesebb lesz kézben tartani. ZTE szakemberei az előlapra egy 8 MPixeles képalkotót „ültettek”, amivel kiváló minőségű önarcképeket készíthetnek majd a felhasználók – és persze akkor is lehet majd erre számítani, ha videóhívások folytatása a cél. A főkamera szerepkörét ezúttal egy 16 megapixeles egység kapta, ami minden helyzetben villámgyorsan és pontosan fogja belőni az élességet hála a fáziseltérésen alapuló AF rendszernek. Rosszabb fényviszonyok mellett a LED-es segédfényre támaszkodhat a Blade V7 Max.
A mobilt egy nyolcmagos központi chip szolgálja ki, ebből az következik, hogy a sebesség tekintetében már túl nagy probléma nem lehet. Az azonban nem derült ki, hogy pontosan mire is számíthatnak az érdeklődők, ugyanis a ZTE egyedül annyit árult még el a bemutatón, hogy 1,8 GHz-es frekvencia elérésére képes lapkáról van szó. Jó esetben ez akár egy Snapdragon 652 chip is lehet. A rendszermemóriát tekintve két változatban lehet majd elérni az okostelefont: az alapot a 3 GB RAM jelenti, a drágább verziót pedig 4 GB jellemzi. A Blade A910-nél a tárkapacitás is változott a memóriával, ám itt ilyenről nincs szó, minden esetben 32 GB a háttértár. A kapcsolati opciók terén ebben az eszközben csak a 4G LTE hálózati modem érdemel említést, NFC chipről sajnos nem esett szó, ami némileg elkeserítő. Mint a legtöbb kínai mobil, a Blade V7 Max is két SIM kezelésére lett felkészítve. Nem foglalkoztunk még az operációs rendszerrel; nos, ez a készülék már a Marshmallow kíséretében érkezik, szóval a frissességére nem lehet panasza az érdeklődőknek. A ZTE ráadásul itt sem feledkezett meg a MiFavor felhasználói felület alkalmazásáról, ami további érdekességeket fog tartogatni. A 154 x 76,5 x 7,2 milliméter térfogatú Blade V7 Max keretére már C-típusú USB csatlakozó került, szóval mindenképpen jövőbemutató tervezésről beszélhetünk. Ki kell még térni arra, hogy az okostelefon rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, a lehető legjobb hangzás érdekében pedig DTS támogatással érkezik – persze vélhetően csak szoftveres eredetű a hangzásjavító. A Blade A910-nél akadt gond az akkumulátor körül, a V7 Maxnál viszont már erre sem lehet panasz, ugyanis egy 3000 mAh-s telep költözött a hátoldala mögé. Ezt a készüléket fekete, ezüst és arany színben kaparinthatják meg az érdeklődők. A ZTE Blade A910 1300 jüanos áron kerül majd a boltokba, ami átszámítva nagyjából 200 dolláros összegnek felel meg, az extra tárhellyel ás RAM-mal szolgáló változat pedig már közel 235 dollárt kóstál majd. A Blade V7 Max ezzel szemben már eleve 1800 jüanról, vagyis kb. 280 dollárról fog indulni, és a jobb kivitele pedig már 310 dollárért lesz elvihető. Az előbbi készülék valószínűleg senkiben sem fog komoly vásárlási vágyat ébreszteni, de az utóbbi még érdekesnek ígérkezhet, ám érdemes lehet kivárni az információt, hogy melyik központi chip lapul benne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!